• emo.gr
  • Emotions
  • Το “κόλπο” με τις μάσκες
Το “κόλπο” με τις μάσκες

θέλει αρετή και τόλμη και αυτή η ελευθερία

Το “κόλπο” με τις μάσκες  φαίνεται πως έπιασε.

Αντί να ξεχυθούν μετά από εβδομάδες καραντίνας, στα λιβάδια, στα κομμωτήρια, στους αγρούς και στα ινστιτούτα αισθητικής ψάχνοντας για …μύγδαλα, οι πολίτες βγήκαν πλήρως ενημερωμένοι και υποψιασμένοι.

Όλοι είχαν μάσκα στα μέσα μεταφοράς και όπου αλλού ήταν υποχρεωτικό, όλοι πειθάρχησαν στις υποδείξεις.

Ήταν κρίσιμο στο να περάσει το μήνυμα πως δεν τελειώσαμε εδώ με τον κορωνοϊό.

Είναι πιθανό να έπαιξε ρόλο και το πρόστιμο, διότι όποιοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, μάλλον δεν τους περισσεύουν 150 ευρώ.

Το ίδιο καίριο είναι να εμπιστευθούν οι πολίτες τους ειδικούς: να αφήσουν τα παιδιά τους να ξαναπάνε σχολείο, να ανοίξουν τα μαγαζιά τους: όλα με όρους και προϋποθέσεις, αλλά λειτουργικά.

Τελικά είναι ευκολότερο να κλείσεις τα πάντα από το να τα ανοίξεις, όπως είναι δυσκολότερο να δημιουργήσεις από το να καταστρέψεις.

Το lock down έφυγε και με τωρινά δεδομένα δεν πρόκειται να ξανάρθει, ακόμη και με μια μικρή (πλην ελεγχόμενη) αύξηση των κρουσμάτων.

Αρκεί να απουσιάσει τόσο η επιπολαιότητα, όσο και ο υπέρμετρος φόβος.

Και τα δύο είναι ανασταλτικοί παράγοντες.

Δεν λείπουν κι αυτοί που λένε πως  σε καραντίνα δεν ξαναμπαίνουμε, παρά ίσως μόνο για μια μέρα για να διαλέξουμε ποιοι δρομείς και ποιοι βαδιστές θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο του 2021.

Την παραγωγική διαδικασία της μετακίνησης 6, που γλίτωσε πολύ κόσμο από φρικάρισμα.

Άντε και καλή λευτεριά, αδέλφια.

Και ας μην ξεχνάμε ποτέ πως θέλει αρετή και τόλμη και αυτή η ελευθερία.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ο Αμερικανός ακτιβιστής που δολοφονήθηκε, γίνεται θέμα έντονης αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, σε μια χώρα που ο λόγος του πριν τη δολοφονία είχε μηδενική προβολή
  • Το ματς της εικοσαετίας κόντρα στην Τουρκία για την Εθνική μπάσκετ στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Μεγάλες προσδοκίες, δίψα για μετάλλιο, η διάκριση έχει ήδη έρθει με την πρόκριση στους “4”. Ψυχραιμία, στο μπάσκετ σχεδόν πάντα νικά ο καλύτερος
  • Μετά τα μέτρα στη ΔΕΘ όλοι θέλουν να γίνουν 20 χρονών, πολύτεκνοι, μόνιμοι κάτοικοι χωριού στην παραμεθόριο
  • Από όλες τις κρίσεις περάσαμε, τώρα τα σπάει η νέα κρίση ηγούμενων – προηγούμενων