• emo.gr
  • Sport
  • Άλογα κούρσας!
Άλογα κούρσας!

Το αντίτιμο για να θέσουν σε ένα βαθμό σε κίνδυνο την υγεία τους είναι υψηλό: τρομερά συμβόλαια, λεφτά, φήμη, δόξα

Σπάνια ένα γεγονός καθηλώνει όλον τον πλανήτη. Και η καρδιά του Έρικσεν σόκαρε το παγκόσμιο χωριό σε βαθμό που δε θα περίμενε κανείς.

Ίσως λόγω της πανδημίας χορτάσαμε θανατικά. Δε θέλουμε άλλο, ειδικά για ένα νέο άνθρωπο, αθλητή, 29ετών.

Πρέπει όμως να δούμε και τις αιτίες που εκτρέφουν αυτά τα γεγονότα. Και να αναπροσαρμόσουμε πολλές από τις απόψεις μας.

Θα θέσουμε μερικά πολύ απλά ερωτήματα:

-Οι επαγγελματίες αθλητές παίρνουν φαρμακευτική υποβοήθηση (στο μέτρο του μη ντόπινγκ έστω) που τους βοηθούν στις επιδόσεις τους;

-Πόσο απλό είναι για έναν γυμνασμένο νέο άνθρωπο, να παίξει 90 λεπτά ποδόσφαιρο τρέχοντας πάνω κάτω, 40 αγωνιστικά λεπτά μπάσκετ, 4 ώρες τέννις  με τρομερή ένταση και τέμπο;

Μήπως ότι βλέπουμε στην τηλεόραση είναι αποτέλεσμα και χημείας;

Μη φανταστεί κανείς πως αν ο οποιοσδήποτε πάρει την αγωγή θα γίνει “άλογο”. Τα φάρμακα απευθύνονται σε ανθρώπους με εξαιρετική φυσική κατάσταση και αποστολή έχουν να τους δώσουν το κάτι παραπάνω, αυτό που θα κάνει τους θεατές να παραληρούν.

Να το πούμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές: οι σύγχρονοι αθλητές είναι “άλογα κούρσας”.

Το αντίτιμο για να θέσουν σε ένα βαθμό σε κίνδυνο την υγεία τους είναι υψηλό: τρομερά συμβόλαια, λεφτά, φήμη, δόξα: εξασφαλίζουν 2-3 γενιές αν κάνουν ορθή διαχείριση των χρημάτων που παίρνουν.

Και ας μην ξεχνάμε πως αυτό που συνέβη στον Έρικσεν , έχει συμβεί κι άλλες φορές, αλλά όχι σε τόσο υψηλό επίπεδο αθλητή.

Μια φορά στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά κι αυτό ξεχάστηκε γρήγορα.

Το σύστημα αποπροσανατολίζει την κουβέντα. Μετά από αυτό που σόκαρε τον πλανήτη, έχει σημασία ποιος θα σηκώσει την κούπα;

Ας το πάρει όποιος να΄ναι, στη συνείδηση των φιλάθλων πρωταθλητές Ευρώπης είναι οι Δανοί, που προστάτευσαν τον συμπαίκτη τους από τα κοράκια που έπεσαν πάνω για μια καλή φωτό ενώ ο αθλητής ψυχορραγούσε, για ένα βίντεο που θα καθήλωνε το κοινό που μαγνητίζεται στη θέα του επερχόμενου θανάτου.

Είναι τεράστια τα ποσά που διακινούνται στο χώρο του θεάματος. Οι στυλοβάτες του συστήματος, θα πρέπει να καταλάβουν πως ο φίλαθλος του 2021, δεν έχει καμία σχέση με το θεατή της ρωμαϊκής αρένας.

Δεν υπάρχει πια Κολοσσαίο.

Ο αθλητής Έρικσεν δε θα ξαναπαίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Κανένα ιατρικό επιτελείο δεν θα τον αφήσει να ξαναμπεί στο χορτάρι. Κανείς δε θα ρισκάρει την καριέρα του και το όνομα του.

Αυτό το “άλογο” θα αποσυρθεί από τις κούρσες. Έχοντας μια τρομερή διεθνή καριέρα που ξεκίνησε το 2010 από τη Νότια Αφρική και τις βουβουζέλες, έχοντας περάσει από Άγιαξ, Τότεναμ και παίρνοντας και πρωτάθλημα με την Ίντερ, έχει κάνει καριέρα για δύο.

Ήταν τυχερός που σώθηκε. Οι μακροχρόνιες συνέπειες όλων αυτών των αγωγών που λαμβάνουν οι αθλητές, δε μπαίνουν ποτέ σε κανένα μικροσκόπιο.

Κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ γιατί στα 50 τους παλιοί θρύλοι του NBA (Μόουζες Μαλόουν κτλ) έφυγαν από καρδιά.

Είχαν αποσυρθεί, η είδηση του θανάτου τους πέρασε στα ψιλά…

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη