• emo.gr
 • Δημοφιλή
 • Εκλογές ΚινΑλ: ο σίγουρος για το 2ο γύρο δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!
Εκλογές ΚινΑλ: ο σίγουρος για το 2ο γύρο δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Λοβέρδο, αλλά δεν ξέρει κανείς ποιο θα είναι τελικά το εκλογικό σώμα που θα συμμετάσχει στις εκλογές. Άρα η πρωτιά του Αντρέα έχει σχετική αξία.

Οι εκλογές στο ΚινΑλ πλησιάζουν και οι έξι υποψήφιοι εντείνουν τον αγώνα τους.

Κανείς δεν αποσύρθηκε μετά τον Κεγκέρογλου, ο οποίος κλήθηκε να εκπροσωπήσει θεσμικά το κόμμα στο μεσοδιάστημα, μαζί με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος

Είναι όμως η πιο ξεκάθαρη υποψηφιότητα. Πλήρης επαναφορά ονομάτων και συμβόλων, η πιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιλογή, στόχος ξεκάθαρος, να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας.

Ο ΓΑΠ είναι φαβορί και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Πρώην Πρόεδρος και κληρονόμος του ονόματος Παπανδρέου.

Το στοίχημα με την υποψηφιότητα του είναι να βρει σύγχρονα πατήματα, να μην αναλωθεί στο πόσο δικαιωμένος αισθάνεται και στην υπεράσπιση της κυβερνητικής του θητείας, που έληξε άδοξα, παράξενα κι αφήνοντας πολλά ερωτηματικά.

Ο Χάρης Καστανίδης φαίνεται να είναι από τους χαμένους με την υποψηφιότητα ΓΑΠ, καθώς θα είχε μαζί του Ρέππα και Καρχιμάκη τουλάχιστον. Κανείς όμως δεν τον υποτιμά, λόγω σοβαρότητας, οικογενειακής παράδοσης αλλά και γεωγραφικής θέσης. Αν ο Βορράς πάει εν μπλοκ με τον Χάρη έχει ελπίδες.

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι αουτσάιντερ, αλλά αρθρώνει ένα λόγο τεχνοκρατικό, διαφορετικό από τους λοιπούς, σύγχρονο, ενώ η ανάμειξη του με τα αυτοδιοικητικά, τον κράτησε στο προσκήνιο τα χρόνια της πλήρους αφάνειας του ΠΑΣΟΚ.

Ο επίσης Παύλος, Χρηστίδης, έχει σαφή αναφορά στο νεανικό και δυναμικό κοινό του Κινήματος. Έναν πρώην εκπρόσωπο Τύπου κανείς δεν μπορεί να μην τον υπολογίζει, η αλήθεια είναι όμως πως δύσκολα θα βρεθεί στον «τελικό», στη δυάδα.

Αντίθετα, αυτός που με τα σημερινά δεδομένα θα είναι στο δεύτερο γύρο, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Προβεβλημένο στέλεχος της νέας γενιάς, ευρωβουλευτής, έμεινε πάντα μακριά από τις κακοτοπιές, δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα, παίζει μπάλα τόσο με τους ορθόδοξους, όσο και με τους μεταρρυθμιστές σημιτικούς.

Εκφράζει την ανανέωση, ενωτικά με όλους

Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και την Κρήτη, η οποία μαθαίνουμε θα ψηφίζει μαζικά (κι όταν λένε μαζικά στη Μεγαλόνησο εννοούν μονοκούκι, από το αφτί και στο δάσκαλο) το δικό της παιδί, αντιλαμβάνεστε πως το πρώτο φαβορί δεν είναι αυτοί που φαντάζεστε, αλλά ο Ανδρουλάκης!

Υπάρχει βέβαια πολύς πολιτικός χρόνος ακόμη ως τις εκλογές, αλλά τα επικρατέστερα σενάρια είναι Λοβέρδος- Ανδρουλάκης ή ΓΑΠ-Ανδρουλάκης.

Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κουβέντα για το δεύτερο γύρο, εκεί δηλ. που είναι όλο το ζουμί.

 • Εντυπωσιασμένος
 • Χαρούμενος
 • Απογοητευμένος
 • Θυμωμένος
 • Βαρετό
 • Φοβισμένος

#emo attacks
 • Μια εθελουσία θέλει η ΔΕΗ. Ιδίως στους τεχνικούς. Να κόβεται το ρεύμα και να περιμένεις το θαύμα.
 • Τα δίνουμε όλα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δεν μας είπε κανείς πως παράλληλα θα χιονίζει και κάθε χρόνο
 • Με 2,80 περνάς όλη τη μέρα σου μες τα χιόνια: Πολική ναι, λαϊκή ίσως, Αττική λέμε τώρα, Οδόςόχι
 • Η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2024. Η κρατικοποίησή της θα μπει στο δημόσιο διάλογο και μετά τα σημερινά, λογικά θα βρει και κοινό