• emo.gr
  • Emotive
  • Κανείς δεν ήξερε πως ο Τράγκας είχε πάρα πολλά λεφτά κι ακίνητα!
Κανείς δεν ήξερε πως ο Τράγκας είχε πάρα πολλά λεφτά κι ακίνητα!

One of the kind: Ο Γιώργος Τράγκας ήταν υπεράνω κάθε ανθρώπινου νόμου. Το ήξερε μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. Ήταν στο απυρόβλητο.

Έκπληκτοι πολλοί δημοσιογράφοι γράφουν για τον Τράγκα. Για την περιουσία του. Για τα πολλά ακίνητα του, σε κάθε πλούσιο, σε κάθε φιλέτο μέρος του παγκόσμιου χωριού.

Άλλωστε ο εκλιπών ήταν φανατικός διώκτης της παγκοσμιοποίησης. Δεν ήταν για τον καθένα. Α-μερικοί δεν το πιάνετε μη -η, με -οι είναι και είναι για μερικούς. Για ελάχιστους. Για τους εκλεκτούς.

Και στην Αμερική είχε ακίνητα για να κατευνάσει τη CIA, που είναι γνωστό πως τον κυνηγούσε από παλιά.

Και στο Μονακό μια ψαροκαλύβα είχε, ίσα-ίσα να βγάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή του ο άνθρωπος.

Μην ακούτε τι λένε. Είδατε τα συστημικά κόμματα να βγάλουν μια ανακοίνωση για το χαμό του;

Τώρα έπεσαν από τα σύννεφα;

Ο μέσος οπαδός του πιστεύει πως τον έφαγαν. Και έχει δίκιο. Τον εκμαύλισαν δια των διαφημιστικών και λοιπών πακέτων που με κάθε πολιτική κατάσταση έπαιρνε. Αφού βρίσκονταν αυτοί που του τα έδιναν για να εξασφαλίσουν την εύνοια του, την ηχηρή σιωπή του, για να μην τους πιάσει ο στόμας του, γιατί να τους προσβάλει;

Τώρα αρχίζουν και μιλάνε όλοι. Δεν αφήνουν απλά υπονοούμενα, τα λένε ξερά. Πράγματα που δεν τολμούσε κανείς να γράψει όσο ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν εν ζωή.

Δεν ήταν μόνο το “που να μπλέκεις τώρα” ήταν που ο εκλιπών ήταν παράγων στον  ενιαίο κι αδιαίρετο χώρο της πολιτικοδημοσιογραφίας, με άκρες παντού, με πηγές αστείρευτες, με πόρους απίστευτους.

Λίστες Λαγκάρντ (προφανής πολιτική δίωξη, ήξεραν πως θα έκανε κόμμα μετά από 5 χρόνια), πόθεν έσχες με μια αστοχία 10 εκατομμυρίων (λογιστική διαφορά θα ήταν).

Ο Τράγκας ήταν υπεράνω κάθε ανθρώπινου νόμου. Το ήξερε μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. Ήταν στο απυρόβλητο.

Δεν υποψιάστηκε πως οι φυσικοί νόμοι θα τον αφορούσαν. Διαβητικός άνω των 70 κινδύνευε από τον νέο κορωνοϊό.

Πολλοί πίστευαν πως είχε εμβολιαστεί κρυφά. Ο Γιώργος Τράγκας όμως ήταν αυθεντικός. Και το πλήρωσε ακριβά.

Παρά ταύτα, πολλές γενιές Νεοελλήνων θα τον θυμούνται με αγάπη, όχι μόνο οι ταξιτζήδες. Είτε πίστευαν αυτά που έλεγε είτε όχι, τους ξύπναγε όλους για τα καλά κάθε πρωί, με αυτό το μπάσο, το εκκωφαντικό “εν Αθήναις, κυρίες και κύριοι”.

Και θα αναρωτιούνται τι μπελάς θα ήταν για τα συστημικά κόμματα, αν προλάβαινε το κόμμα των Ελεύθερων Ανθρώπων να μπει στη Βουλή. Θα τους τακτοποιούσε όλους.

Διότι ήξερε καλά πως η εργασία δεν είναι μέσο πλουτισμού, αλλά επιβίωσης.

Αλλά η φύση και η ανθρώπινη φιλοδοξία μισούν το κενό.

Κι έτσι είναι βέβαιο πως κάποιοι θα προσπαθήσουν να το καλύψουν, αν και ομολογουμένως ο Γιώργος Τράγκας είναι αναντικατάστατος.

One of the kind.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη