• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Από τον Άρη στον Καφαντάρη
Από τον Άρη στον Καφαντάρη

“Γιούρια, στον ντορβά με τα κουλούρια”

Κακώς, κάκιστα ασκείται κριτική στη βουλευτή Καφαντάρη. Το σύζυγο διόρισε κατά τα ειωθότα. Να έβαζε κανά κουνιάδο, κανά μπατζανάκη, που δεν είναι “θεσμικοί” να την κράζαμε. Αφήστε που ο άνθρωπος έχει τη δική του πορεία στην επιστήμη και την κοινωνία. Δεν ειναι κανένας ορεισίβιος αγράμματος, να τον ενδιαφέρει το κοινό καλό.

Ευτυχώς να λέτε που η βουλευτής Καφαντάρη με τον προσοντούχο σύζυγο είναι η Χαρά, γεωλόγος, συνταξιούχος Εθνικής Τραπέζης, όχι η Λίλα η γοητευτική ηθοποιός, που έχει τρία στεφάνια και θα θέλαμε τριπλούς διορισμούς και άλλες δύο ανενεργές ΔΕΚΟ.

Δεν έχει αντικείμενο σου λέει η ΔΕΚΟ του συζύγου της Καφαντάρη, στη χώρα που έχει αναχθεί σε επιστήμη η δημιουργία φορέων με πομπώδεις τίτλους και μηδενική προσφορά στην κοινωνία.

Ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία έχουν τόσο βαθιές ρίζες, που είναι απορίας άξιον, γιατί δεν έχουν μπει αν όχι στο Σύνταγμα της χώρας. σε κάποιο Νόμο “περί διορισμού συγγενών και τέκνων βουλευτών και μελών της Κυβερνήσεως”. Και είναι αξίωμα το “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε αυτά τα φαινόμενα, όντας στην αντιπολίτευση. Τώρα τα βλέπει με άλλη ματιά, πιο ανθρώπινη, πιο χαλαρή, γιατί υπάρχει και το σλόγκαν “γιούρια. στον ντορβά με τα κουλούρια”.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σωκράτη Φάμελλο
  • Ναϊμέγκεν από Ολλανδία το πρώτο εμπόδιο του Ολυμπιακού για τα αστέρια. Θέλει όντως το Τσου λού ή καλά είναι και με το εξασφαλισμένο Γιουρόπα; Ερώτημα.
  • 7ος Πρωθυπουργός για τη Βρετανία σε 10 χρόνια, πόσο ακόμη θα κάτσει ο Έλλην Π/Θ που είναι ήδη επτά χρόνια; το πρόβλημα λύνεται με την απλή μέθοδο των τριών (άλλων πολιτικών)
  • Στον τελικό η Αργεντινή, στον Τούχελ το βραβείο “best tabouri 2026”. Θύμισε Προοδευτική του Σούλη Παπαδόπουλου η Αγγλία μετά το 75΄