• emo.gr
  • Slider
  • Η εβδομάδα του Προκρούστη για την Κυβέρνηση
Η εβδομάδα του Προκρούστη για την Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα με τις τηλεοπτικές άδειες.Η “μάχη κατά της διαπλοκής” , πραγματική ή εικονική, πάντα εμπνέει και συγκινεί το φιλοθεάμον κοινό.

Αντιμέτωπη με τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργησε βρίσκεται η Κυβέρνηση. Την τρέχουσα εβδομάδα θα πιεστεί σε όλα τα μέτωπα. Δεν θα είναι ίσως υπερβολή να μιλήσουμε για την εβδομάδα του Προκρούστη: οι απεργοί θα την τραβάνε, οι δανειστές θα κόβουν ότι νομίζουν ότι περισσεύει…

Πρώτον λοιπόν, αναμένεται αυξανόμενη πίεση από τις “εξεγερμένες” κοινωνικές ομάδες. Οι αγρότες  όχι μόνο δεν κάνουν πίσω, αλλά κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Το Σαββατοκύριακο ήταν χαώδες στις εθνικές οδούς, με ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται στα μπλόκα των τρακτέρ. Έγκαιρη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων σε λογικό πλαίσιο δε γίνεται οδικώς. Η Κυβέρνηση δείχνει να στοιχηματίζει στην κούραση των κινητοποιήσεων, αλλά και στην οργή των λοιπών κοινωνικών ομάδων.

agrotes

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την άλλη, δεν είναι ασφαλώς οι κοινωνικές ομάδες αναφοράς της Κυβέρνησης, συγκροτούνται όμως κυρίως από τις παραδοσιακά ισχυρότερες συντεχνίες: των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών. Οι δυνατότητες παρέμβασης τους για τα θέματα άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντός τους ήταν πάντα ατελείωτες και επιπροσθέτως στη συγκεκριμένη συγκυρία δείχνουν και έναν πρωτόγνωρο δυναμισμό.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της γενικής απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη. Η καθολική συμμετοχή θα φέρει σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση, η οποία ενδέχεται εντός του Φεβρουαρίου να απωλέσει οριστικά την πρωτοπορία στις νέες δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας. Όχι ότι τα γκάλοπ είνα το βασικό πρόβλημα της Κυβέρνησης, δεν παύουν όμως να δημιουργούν κλίμα.  Δηλώσεις τύπου “αυτή η Κυβέρνηση θα πέσει μόνο με εκλογές” είναι ενδεικτικές του έντονου προβληματισμού που διαπνέει τα μέλη της, αλλά ίσως και των κοινοβουλευτικών εφεδρειών στις οποίες ποντάρουν.

Στο δεύτερο επίπεδο, η παρουσία του κουαρτέτου στην ΑΘήνα δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα και η Κυβέρνηση καλείται να χειριστεί τόσο την ουσία, όσο και τις επικοινωνιακές διαστάσεις των διαπραγματεύσεων, που όλα δείχνουν ότι θα διαρκέσουν εβδομάδες. Και το φορολογικό μπαίνει όπως όλα δείχνουν στην ατζέντα και όλα μοιάζουν δυσοίωνα ως προς το αποτέλεσμα.

Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα με τις τηλεοπτικές άδειες. Τις αναγορεύει σε “μητέρα των μαχών” και θα προσπαθήσει να άρει τις αρνητικές επιπτώσεις τόσο από την αξιολόγηση όσο και από την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η “μάχη κατά της διαπλοκής” , πραγματική ή εικονική, πάντα εμπνέει και συγκινεί το φιλοθεάμον κοινό.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Το παγκόσμιο χωριό είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό: πυροβόλησε πέρυσι στην Πετρούπολη, συνελήφθη φέτος στη Λυών
  • Κινέζικο δίκτυο απατεώνων σε χιλιάδες ιστοσελίδες: μούφα, λαμογιά και τα μυαλά στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
  • Τετάρτη του Πάσχα, η πρώτη εργάσιμη μετά τα Θεία Πάθη, ή της εφέσεως: για το Μάτι συνολικά αλλά και για την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού της Χ.Α.
  • Σε F-4 ο εξάστερος ΠΑΟ μετά από 12 χρόνια και την εποχή Διαμαντίδη. Κέντρικ Ναν, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας και κύριος λόγος της τεράστιας επιτυχίας