• emo.gr
  • Slider
  • Βαρουφάκης Χ Files
Βαρουφάκης Χ Files

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ τού εκμυστηρεύτηκαν ότι ούτε οι ίδιοι θα υπέγραφαν ποτέ αυτό το σχέδιο. Τον έσπρωχναν με τρόπο προς την έξοδο και αυτός νόμιζε ότι τον δικαιώνουν

Ο Βαρουφάκης έσπασε τη σιωπή των τελευταίων δέκα ημερών και μίλησε το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά  για όλους και όλα:

Η κυβέρνηση γνώριζε ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος τον περασμένο Ιούλιο θα οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών. Δηλαδή οι ξένοι είναι κακοί, αλλά αν ήταν καλοί θα ήταν μονότονοι και δεν θα τους ήθελε κανείς. Ξέραμε τις συνέπειες, αλλά τι είναι τα capital controls, μπροστά στην ανεξερεύνητη μαγεία του σύμπαντος.

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός έλεγε ευθέως στους συνεργάτες του ότι «δεν μπορεί να πει ότι συνθηκολογεί» με αποτέλεσμα να προκηρύξει το δημοψήφισμα.  Μας το είπε μετά, αλλά με «τρόπο». Αυτό υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι, ούτως ή άλλως, ο κ. Τσίπρας είχε αποφασίσει να μη συγκρουστεί με τους εταίρους. Στα διαγαλαξιακά τους όπλα είχε να αντιπαρατάξει σφεντόνες και σάρισσες.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ τού εκμυστηρεύτηκαν ότι ούτε οι ίδιοι θα υπέγραφαν ποτέ αυτό το σχέδιο. Τον έσπρωχναν με τρόπο προς την έξοδο και αυτός νόμιζε ότι τον δικαιώνουν. Τουλάχιστον ο ίδιος αισθάνεται ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών, γεγονός που στοιχειοθετεί ένα παραφυσικό φαινόμενο με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ιδίως σχετικά  με το ύψος των ωκεανών.

Ο πρώην υπουργός επέμεινε στην ορθότητα των επιλογών του, λέγοντας, ότι το σχέδιο του υπονομεύθηκε από την τρόικα και προδόθηκε την κρίσιμη στιγμή από την ίδια την κυβέρνηση. Οι εξωγήινοι απήγαγαν την ομάδα που εκπονούσε το σχέδιο Χ και όταν επέστρεψαν στη γη είχαν το νέο σενάριο για τα X files.

Μάθαμε επίσης ότι η Κίνα είχε συμφωνήσει να ανοίξει γραμμή πίστωσης προς την Ελλάδα, όμως αυτό δεν έγινε έπειτα από παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ και τη σύμφωνη γνώμη πρώην Πρωθυπουργού, γνωστού και ως «Κινέζου».

Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι είχε προετοιμάσει ένα παράλληλο σύμπαν πληρωμών με βάση τους ΑΦΜ των πολιτών. Πρόθεση του ήταν, σε περίπτωση που έκλειναν οι τράπεζες, να εκβιάσει την ΕΚΤ με αναδιάρθρωση των ομολόγων της που κρατάει η Ελλάδα. Ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση αρνήθηκε να φτάσει ως εκεί. Βαμπίρ της πολιτικής και λυκάνθρωποι του κόμματος πρωτοστάτησαν στην απόρριψη του σχεδίου, που θα οδηγούσε τη χώρα στην Κατάκτηση του Σείριου (μετά τον Ωρωπό).

risk

Ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει ηχογραφήσει τις συνεδριάσεις των Eurogroup που συμμετείχε, με εξαίρεση το πρώτο, το οποίο εφεξής θα παίζει μόνο στο πιάνο. «Το έκανα για να μπορώ να απαντήσω σε ερωτήματα του Πρωθυπουργού ή συναδέλφων μου. Μετά τη Ρίγα έδωσα “στικάκια” στα μέλη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, δεν ξέρω αν τα άκουσαν…». Πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει, «προς το παρόν», να χρησιμοποιήσει το προϊόν της ηχογράφησης που, φυσικά, έκανε εν αγνοία των άλλων υπουργών.

Αν ήξεραν οι άλλοι ΥΠΟΙΚ ότι ηχοραφούνται θα είχαν τρακ. Όταν του είπαν να πάει στη Ρίγα, κατάλαβε Ρίτα και σου λέει κάτσε να έχουμε στο αρχείο μας την ανεπανάληπτη Σακελλαρίου.

Τέλος, είπε ότι η πολιτική κίνηση που συντονίζει έχει ως σκοπό τον «εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αν και προς το παρόν δεν έχει επαφή με πρόσωπα και σχήματα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Είναι πολύ πίσω, πολύ δεύτεροι και ιθαγενείς. Καλά τους ξηγιέται. Περιμένει με  υπομονή τη γενετική μετάλλαξη  των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε φοιτητές Οικονομικών, που θα το ακούν πειθήνια, χωρίς παρεμβάσεις και αντιρρήσεις, προσμένοντας ένα καλό βαθμό στο τέλος του εξαμήνου…

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Το παγκόσμιο χωριό είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό: πυροβόλησε πέρυσι στην Πετρούπολη, συνελήφθη φέτος στη Λυών
  • Κινέζικο δίκτυο απατεώνων σε χιλιάδες ιστοσελίδες: μούφα, λαμογιά και τα μυαλά στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
  • Τετάρτη του Πάσχα, η πρώτη εργάσιμη μετά τα Θεία Πάθη, ή της εφέσεως: για το Μάτι συνολικά αλλά και για την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού της Χ.Α.
  • Σε F-4 ο εξάστερος ΠΑΟ μετά από 12 χρόνια και την εποχή Διαμαντίδη. Κέντρικ Ναν, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας και κύριος λόγος της τεράστιας επιτυχίας