• emo.gr
  • Emotive
  • Η κατάργηση της σύνταξης χηρείας διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό
Η κατάργηση της σύνταξης χηρείας διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό

Τα μέτρα θα μειώσουν τη λίμπιντο των τιμημένων γηρατειών, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη για τα χάπια αυτοπεποίθησης, θα μειωθεί άρα η ενεργός ζήτηση και θα τροφοδοτηθεί περαιτέρω η ύφεση.

Την κατάργηση των συντάξεων χηρείας για όσους δικαιούχους είναι σε ηλικίες μικρότερες των 57 ετών ζητούν οι εκπρόσωποι των πιστωτών από το Υπουργείο Εργασίας. Το κουαρτέτο των πιστωτών εκτιμά ότι σε πολλές περιπτώσεις οι συντάξεις χηρείας όταν δίνονται σε δικαιούχους κάτω των 57 ετών, αποτελούν «αντικίνητρο» για εργασία, ενώ κατά την εκτίμηση τους υπάρχουν «γενναιόδωρες» συντάξεις χηρείας ειδικά στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία».

Συγκεκριμένα οι θεσμοί προτείνουν τα εξής απλά:

Η σύνταξη χηρείας να χορηγείται μόνο για τρία χρόνια σε όσους δικαιούχους δεν έχουν τέκνα, ή να χορηγείται υπό προϋποθέσεις μόνο για όσο διάστημα υπάρχουν ανήλικα τέκνα ή εφόσον σπουδάζουν μέχρι την ηλικία των 24 ετών και να κόβεται αμέσως μετα την ενηλικίωση των τέκνων.

Σήμερα οι συντάξεις  χηρείας ανέρχονται σε 402.000 και έχουν μηνιαίο κόστος 279,5 εκατ. ευρώ. Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είναι το μέτρο να εφαρμοστεί μόνο σε όσους καταστούν δικαιούχοι μετα την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Δηλαδή η αγορά εργασίας θα απορροφήσει τις πενηντάρες ή σαρανταπεντάρες (πλειοψηφούν οι χήρες των χήρων) στο άψε-βήσε.Τρέχουν οι δουλειές και δεν τις προλαβαίνουμε.

Τις γενναιόδωρες των “ευγενών ταμείων” ας τις δουν αυτοτελώς. Ούτε το ΙΚΑ,ούτε ο ΟΑΕΕ δίδουν τέτοιες.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση,που έχει να κάνει με τη σύναψη σχέσεων με (πολύ) μικρότερες,οι οποίες εκτός από τα πλούσια αισθήματα, στοχεύουν και (άνθρωποι είμαστε) στη μελλοντική σύνταξη.

Δηλαδή τα μέτρα θα μειώσουν τη λίμπιντο των τιμημένων γηρατειών, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη για τα χάπια αυτοπεποίθησης, θα μειωθεί άρα η ενεργός ζήτηση και θα τροφοδοτηθεί περαιτέρω η ύφεση.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Πρωτογενές πλεόνασμα και τελικά ταμειακό έλλειμμα στην Κεντρική Διοίκηση
  • Συνταγματική επιθεώρηση
  • Η απόφοιτος του φημισμένου online “Πανεπιστημίου” της Χονολουλού ήταν ανάλογα τον ασθενή αιματολόγος, γυναικολόγος, ογκολόγος, ολιστική, εναλλακτική και πάνω από όλα συναλλακτική: Ελλάδα 5.0, τα λαμόγια θησαυρίζουν πάνω σε ένα σαθρό πλαίσιο λειτουργίας.
  • Είναι σχεδόν βέβαιη η αναβάθμιση των κατηγοριών για τους δήθεν γιατρούς. Το όλο θέμα όμως θα πάει για υποβάθμιση τις επόμενες μέρες γιατί έχει εκτεθεί το “σύστημα”