• emo.gr
  • Slider
  • Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθούν Ευ. Βενιζέλος και «Κυριακάτικη Δημοκρατία»
Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθούν Ευ. Βενιζέλος και «Κυριακάτικη Δημοκρατία»

Για “πράξη ακραίας δημοσιογραφικής αλητείας, η αντίδραση στην οποία προφανώς πλέον θα είναι δικαστική”, έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ρύθμιση πανομοιότυπη με την πρόσφατη ρύθμιση της κυβέρνησης για τις offshore εταιρείες -η οποία και αποσύρθηκε μετά τον τεράστιο σάλο που προκλήθηκε-  φέρεται να είχε εισηγηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2011, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας,  υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Στο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «οι offshore του Βενιζέλου», η κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει: «Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε από τους πρώτους να επιτεθεί στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση που είχε περάσει στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων σχετικά με τους περιορισμούς συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες. Αποδεικνύεται περίτρανα όμως ότι αυτή η διάταξη, του 2016, ήταν πανομοιότυπη με ρύθμιση που είχε ψηφιστεί από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο το 2011, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, για την απαγόρευση εξωχώριων εταιρειών αλλά μόνο “σε κράτος μη συνεργάσιμο ή με προνομιακό φορολογικό καθεστώς».

Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Βενιζέλου απέναντι στο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» , τονίζοντας σε ανακοίνωσή του:«το γεγονός ότι δεν έχει αντιδράσει έως τώρα νομικά απέναντι στα συνεχή, ψευδή και ανούσια ως προς το περιεχόμενο αλλά πάντα χυδαία ως προς το ύφος, δημοσιεύματα της εφημερίδας “Δημοκρατία” φαίνεται ότι αποχαλίνωσε τους υπεύθυνους της που τελούν με το φύλλο της Κυριακής 12/6 πράξη ακραίας δημοσιογραφικής αλητείας, η αντίδραση στην οποία προφανώς πλέον θα είναι δικαστική».

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία στις 29 Νοεμβρίου, άμεση ανάλυση, τι άμεση δηλαδή σιγουράκι, θα χάσει το φαβορί
  • Μια χαρά είναι ο Γιοβάνοβιτς, αλλά φανταστείτε αυτή η χρυσή γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών να είχε στον πάγκο τον Κλοπ
  • Γερμανία – Ελλάδα 0-1: σας τα έλεγε ο Κλοπ για τη “χρυσή γενιά της Ελλάδας” δεν τον ακούσατε, ιδού το αποτέλεσμα
  • Σας ήρθε SMS από τη Στρατολογία και αγχωθήκατε;
    Εσείς δε θέλατε να πάρουμε την Πόλη; Τι, όχι;