• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • Ακόμη 4 εκατομμύρια από την ΕΕ για τους μετανάστες
Ακόμη 4 εκατομμύρια από την ΕΕ για τους μετανάστες

Συνολικά, η Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε βοήθεια προς την Ελλάδα από το 2015 για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση των συνόρων.

Τη χορήγηση επιπλέον 3,9 εκατ. σε έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τα εν λόγω κεφάλαια αναμένεται να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις της ΕΕ που πραγματοποιούνται μέσω του Υπουργείο Άμυνας για την παροχή catering, διαμονής και μετακίνησης των μεταναστών στα νησιά καθώς και τις λύσεις στέγασης έκτακτης ανάγκης, όπως η προσωρινή στέγαση σε πλοία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, μετά από αυτήν την επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση, το συνολικό ποσό της βοήθειας έκτακτης ανάγκης από τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει διατεθεί στην Ελλάδα από το 2015 ανέρχεται σε περισσότερα από 356 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα 509 εκατ. που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020. Συνολικά, η Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. σε βοήθεια προς την Ελλάδα από το 2015 για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση των συνόρων.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Σε άλλα νέα του Μουντιάλ, η Παραγουάη έστειλε τη Γερμανία σπίτι της, μετά από συγκλονιστική διαδικασία πέναλτι
  • Το 10% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι είναι «πολύ» ή «αρκετά πιθανό» να στηρίξει ένα πολιτικό εγχείρημα με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά. Καλησπέρα σας και καλή βραδιά
  • Λιώνει η Ευρώπη από τον καύσωνα. Εκατοντάδες νεκροί, 1.300 μόνο την τελευταία εβδομάδα
  • Σήμερα ξεκινά το Μουντιάλ. Οι όμιλοι είναι απλά το ορεκτικό. Μπαίνουμε δυνατά με πρόβλεψη για Χ ημίχρονο στο Καναδάς- Νότια Αφρική