• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Σοκ και δέος: αργεί η στροφή στο ρεαλισμό!
Σοκ και δέος: αργεί η στροφή στο ρεαλισμό!

Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα από τον περιορισμό των έξι, θα είναι η κατάργηση της μεσημεριανής σιέστα τα ΣΚ, όπως θα δείξουν οι επερχόμενες κυλιόμενες έρευνες.

Και έγιναν πιο αυστηρά τα μέτρα χωρίς να είναι κανείς έστω και ελάχιστα βέβαιος πως τηρήθηκαν σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό τα μέτρα που ήδη είχαν ληφθεί.

Και χωρίς να θέλουμε να ψέξουμε κανέναν, άλλωστε όσοι εισηγούνται και όσοι αποφασίζουν την κλιμάκωση ή την αποκλιμάκωση των μέτρων έχουν όλη την πληροφορία στα χέρια τους, προκύπτουν σοβαρά προβλήματα, ως προς τα εξής θέματα.

-Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι απρόβλλεπτη και άρα ο περαιτέρω περιορισμός  κατά 3 ώρες τα ΣΚ των 6 επιτρεπόμενων λόγων εξόδου, δε σημαίνει πως θα βελτιώσουν τους βασικούς  δείκτες του κορωνοϊού.

Οι 6 παράμετροι  που μελετώνται συστηματικά είναι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλευόμενων και δη των διασωληνωμένων, το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων, ο δείκτης θετικότητας, το ποσοστό δηλαδή των θετικών δειγμάτων επί των τεστ που γίνονται, με όριο συναγερμού το 4%. Σημαντικοί δείκτες είναι επίσης το λεγόμενο Rt, πόσα άτομα δηλαδή μολύνει ένα κρούσμα, καθώς και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.

Σημαντικά ευρήματα δίνουν και τα λύματα των μεγάλων πόλεων, άρα αν σκεφτεί κανείς τη δυναμική της πανδημίας, η εξίσωση είναι πράγματι δύσκολη.

Αν το χρονικό παράθυρο για τα αναγκαία ψώνια, την παροχή βοήθειας σε τρίτους, την άθληση/περίπατο μειώνεται, την επίσκεψη σε ένα ΑΤΜ Τράπεζας για μετρητά, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες συγχρωτισμού ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τις μεγάλες συγκεντρώσεις πληθυσμού.

Αν στη συλλογιστική μας βάλουμε και την κόπωση από τα πολύμηνα μέτρα, ιδίως όσων τα τηρούν έστω με σχετικότητα, το μείγμα γίνεται εκρηκτικό και το στις έξι όλα κλειστά θέλει αναθεώρηση, όπως “σώθηκε” η φάση με το take away.

Ευλαβική τήρηση των υπαρχόντων μέτρων λοιπόν και όχι αυστηροποίηση. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι  να δοθεί έμφαση στις κόκκινες περιοχές που βράζουν, αλλά και σε άλλες που βρίσκοτνται στο σιγοψήσιμο.

Και να σταματήσει η φημολογία και οι διαρροές για νέα μέτρα: το μόνο που προκαλούν είναι αύξηση της κίνησης των ανθρώπων και των οχημάτων, στη δίχως αύριο προσπάθεια να προλάβουν ανελαστικές υποχρεώσεις.

Ώρα 18:05, Σάββατο 6/2/2021: η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας είναι ελάχιστη, στις γειτονιές διαβάτες γρήγορα περπατούν προς τα σπίτια τους. Είναι ακόμη μέρα. Όλη η νύχτα είναι μπροστά για μια γρήγορη βόλτα.

Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα από τον περιορισμό των έξι, θα είναι η κατάργηση της μεσημεριανής σιέστα τα ΣΚ, όπως θα δείξουν οι επερχόμενες κυλιόμενες έρευνες.

Δεν τα έχουμε παέι άσχημα στη διαχείριση της πανδημίας. Δε χρειάζεται να προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν πως υπάρχουν διαρκώς λαγοί μέσα στο κυβερνητικό καπέλο των μέτρων.

Μια στροφή στο ρεαλισμό είναι απαραίτητη.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη