• emo.gr
  • Ταινίες & Σειρές
  • 4 παλιά αληθινά διαμάντια για να μη βλέπετε ανακυκλωμένα σκουπίδια
4 παλιά αληθινά διαμάντια για να μη βλέπετε ανακυκλωμένα σκουπίδια

Ταινίες προερχόμενες από αληθινές ιστορίες.
Γιατί ρεαλιστικό είναι αυτό που προέρχεται από τη ζωή, όχι οι αηδίες που λένε επιλεγμένα άτομα σε εκούσιο τηλεοπτικό εγκλεισμό.

Με σκοπό την ποιοτική στροφή του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, κάτσαμε και ψάξαμε για να σας προτείνουμε λύσεις οικιακής ψυχαγωγίας.

4 ταινίες και μια σειρά, παλιές αλλά αδαμάντινες. Και κυρίως προερχόμενες από αληθινές ιστορίες.

Γιατί ρεαλιστικό είναι αυτό που προέρχεται από τη ζωή, όχι οι αηδίες που λένε επιλεγμένα άτομα σε εκούσιο τηλεοπτικό εγκλεισμό.

Πάμε ευθύς αμέσως που έλεγαν και οι σπόρτσκαστερ το πάλαι ποτέ:

Operation finale: Φιλμ του 2018 (η πιο νέα από όσες προτείνουμε) αλλά είναι ταινιάρα, με σενάριο που μόνο η Ιστορία μπορεί να γράψει. Ο ναζί εμπνευστής της τελικής λύσης Άντολφ Άιχμαν έχει καταφύγει στην Αργεντινή, όπου ζει μια νέα ήρεμη οικογενειακή ζωή με νέα ταυτότητα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ανασκευάσει όσα υποστηρίχθηκαν στην ιστορική δίκη της Νυρεμβέργης. Όταν η Μοσάντ τον εντοπίζει αποφασίζει να μην τον σκοτώσει, αλλά να τον απαγάγει και να τον φέρει στο Ισραήλ για να δικαστεί. Για να μεταβεί στη χώρα των Εβραίων θα χρειαστεί και η δική του συναίνεση, τη δική του υπογραφή…

Ο Μπεν Κίνγκσλεϋ ενσαρκώνει μοναδικά τον διαβόητο Άιχμαν, καταπληκτικός και ο Όσκαρ Άιζακ στο ρόλο του κεντρικού για την επιχείρηση πράκτορα….

unbroken1

Unbroken: ένα πολεμικό δράμα του 2014, στη δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα της Αντζελίνας Τζολί. Μια ταινία που εξιστορεί την αληθινή ιστορία του Λούι Ζαμπερίνι, που από Ολυμπιονίκης το 1936, βρίσκεται το 1942 στο μέτωπο του Ειρηνικού βομβιστής σε αεροπλάνο, το οποίο θα χτυπηθεί και θα κάνει αναγκαστική προσθαλάσσωση. Μόνο 3 θα γλυτώσουν και οι 2 μετά από εβδομάδες στη θάλασσα θα έχουν την τύχη και την ατυχία να τους περισυλλέξουν οι Ιάπωνες.

Από τον ωκεανό θα βρεθούν φυλακισμένοι και ανακρινόμενοι, ενώ μετά θα πάνε σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πριν καταλήξουν σε καταναγκαστικά έργα.

Ωμά ρεαλιστική η ταινία εξιστορεί τους βασανισμούς που επιφύλαξαν οι Ιάπωνες για τον Αμερικάνο που δεν συνεργάστηκε μαζί τους, για να περάσει και καλύτερα στην αιχμαλωσία του: το πλήρωσε ακριβά, αλλά δεν έσπασε, δε λύγισε, δεν υπέκυψε.

coach carter

Coach Carter του 2005. Ένας εμπνευσμένος μπασκετάνθρωπος μετατρέπει μια ομάδα high school που δεν βλεπόταν, σε άχαστη ομαδάρα, που παίζει όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ. Όταν όμως κάποιοι παίκτες του δεν τα πάνε καλά στα μαθήματα κλείνει το γυμναστήριο και τους στέλνει για διάβασμα. Το σχολείο μιας κακόφημης συνοικίας βλέπει το μπάσκετ ως μια διέξοδο για τα παιδιά, ο coach Carter τραβάει ζόρια με το κολέγιο: θέλει οι παίκτες του όχι απλά να πάνε εκεί, αλλά να μπορέσουν και να το ολοκληρώσουν. Και δε θέλει οι μαύροι παίκτες του να αυτοαποκαλούνται νέγροι. Ένας κόουτς που θέλει να αλλάξει τη μοίρα τους (που βάσει στατιστικής για τη γειτονιά) είναι η φυλακή

Ίσως λίγο ξεπερασμένη για την ελληνική πραγματικότητα που μπαίνεις στα ΑΕΙ αν ξέρεις αθροιστικά να γράφεις το όνομα σου σε πεζά και κεφαλαία και αν θυμάσαι το δρόμο για να γυρίσεις στο σπίτι, αλλά και πάλι είναι εξαιρετική ταινία με πολλαπλά μηνύματα

21

21 του 2008: Όταν το σπασικλάκι ανακαλύπτει τις μοιραίες γυναίκες, το μπλακ τζακ και το Λας Βέγκας, στο περιθώριο του MIT και  στα πρόθυρα του Harvard.  Επική ταινία, με μεγάλη επιτυχία και ως βιβλίο, που περιγράφει τη διαδρομή ενός φοιτητή από τα έδρανα του Πανεπιστημίου στους “ναούς” του Βέγκας, από τη μίζερη δουλειά στη χλιδή, από τα χαμηλά στα ψηλά και μετά στα χαμηλότερα.

21_b

 Κέβιν Σπέισυ και Kate Bosworth κλέβουν πολύ από τη δόξα του πρωταγωνιστή Jim Sturgess, σε μια ταινία με πολλούς εξαιρετικούς δεύτερους ρόλους.

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη