• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • Δίδυμοι Πύργοι: μαζικό χτύπημα κατά πολιτών
Δίδυμοι Πύργοι: μαζικό χτύπημα κατά πολιτών

Ο “παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας”, τώρα που μπορούμε να το δούμε με την άνεση των δύο δεκαετιών που έχουν παρέλθει, υπήρξε τρομακτικά κοστοβόρος και χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

20 χρόνια συμπληρώνονται από τον εφιάλτη των επιθέσεων στους Δίδυμους  Πύργους.

Και μπορεί σήμερα η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν να μονοπωλούν το διεθνές ενδιαφέρον, τότε όμως ήταν το κύριο θέμα: η απειλή προς τη Δύση εμφανίστηκε με ένα μαζικό χτύπημα κατά πολιτών, χωρίς έλεος.

Οι επιθέσεις τότε, οδήγησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις εξελίξεις των συρράξεων και συγκρούσεων σε διεθνή κλίμακα που είδαμε από τότε έως σήμερα.

Αν οι επιθέσεις δεν είχαν εκδηλωθεί ή αν είχαν αποτραπεί έστω την τελευταία στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός.

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που διέπραξαν 19 εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα χρησιμοποιώντας σαν όπλα εμπορικά αεροσκάφη τα οποία κατέλαβαν και έριξαν στους δίδυμους πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη, και στο Πεντάγωνο, κοντά στην Ουάσινγκτον, ενώ ακόμη ένα επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη σε μια εξοχική περιοχή της πολιτείας Πενσιλβάνια, στο Σάνκσβιλ.

Αποτέλεσμα είναι περίπου 75.000 άνθρωποι να παλεύουν με σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις οι οποίες συνδέονται με τις επιθέσεις, ανάμεσά τους πολλοί εργαζόμενοι σε υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, πυροσβέστες και αστυνομικοί, που εισέπνευσαν καρκινογόνα σωματίδια προσπαθώντας να σώσουν ζωές.
Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο αιώνες, οι ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση σε μια από τις μητροπόλεις τους. Αντέδρασαν κηρύσσοντας έναν «παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ο οποίος σε μεγάλο βαθμό έλαβε τέλος με την αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

Η αντίδρασή των ΗΠΑ ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική: ο Οσάμα Μπιν Λάντεν συστήθηκε με τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, με αποτέλεσμα να είναι κολοσσιαίοι οι πόροι (υλικοί και ανθρώπινοι) που διατέθηκαν για τον εντοπισμό και την εξόντωσή του.

Άμεση είναι η σύνδεση της 11ης Σεπτεμβρίου με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η εισβολή του 2001 στο Αφγανιστάν ήταν “δικαιολογημένη”.

Κατά  πολιτικούς αναλυτές, το μεγαλύτερο ίσως λάθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, υπήρξε ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ.

Η πιο εμφανής συνέπεια της 11/9 για όλους μας είναι τα μέτρα στα αεροδρόμια, εκεί όπου άλλαξαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, όπου μερικές φορές έγιναν υπέρ το δέον σχολαστικοί και πρακτικά ανεφάρμοστοι.

Οι τρομοκρατικοί θύλακες παρά τα πλήγματα που υπέστησαν δεν παραμένουν απλά ζωντανοί, αλλά φλερτάρουν και με την εξουσία σε διάφορες χώρες της Ασίας: Πακιστάν, Αφγανιστάν, Υεμένη, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος και όχι μόνο.

Παρά ταύτα ο πόλεμος με τους εξτρεμιστές συνεχίζεται αμείωτος.

Παρά τα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχτεί ο Δυτικός κόσμος έκτοτε, κανένα δεν ήταν της κλίμακας της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και κανένα δεν είχε την αντίδραση που οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους προκάλεσε.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη