• emo.gr
  • Sport
  • Ο Τζόκοβιτς στα χνάρια του Κόμπι Μπράιαντ!
Ο Τζόκοβιτς στα χνάρια του Κόμπι Μπράιαντ!

Είναι πολλά τα λεφτά (που θα χαθούν Νόλε) Άρη

Η καριέρα του Νόλε σε σημείο καμπής. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Black Mamba το μακρινό 2003.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο αδικοχαμένος από την πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ ολοκλήρωσε το 2016 την 20ετή καριέρα του στο ΝΒΑ, δαφνοστεφανωμένος και μέσα σε γενική καταξίωση.

Η τελευταία το χρονιά ήταν ένα πάρτι. Κάθε φορά που θα πάταγε για τελευταία φορά ένα γήπεδο ήταν γεγονός. Έφυγε αποθεωμένος από παντού.

Με  5 δαχτυλίδια πρωταθλητή, 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και έχοντας και άλλες πολλές διακρίσεις στην προσωπική του “λαμπερή” συλλογή, ήταν πράγματι ένας παίκτης πολύ σημαντικός για το άθλημα

Ένα περιστατικό όμως ήταν αυτό που τον έκανε να βγει μπροστά στις κάμερες και να απολογηθεί δακρυσμένος, νιώθοντας πως το πάρτι τελειώνει.

Kobe

Η καριέρα του κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα.

Πρόκειται για μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις στην ιστορία του NBA μαζί με τον εθισμό στον τζόγο του Μάικλ Τζόρνταν, που ήταν η πραγματική αιτία που σταμάτησε για δύο σεζόν το μπάσκετ.

Το 2003 ο 24χρονος τότε Κόμπι Μπράιντ βρέθηκε στο επίκεντρο. Η 19χρονη υπάλληλος ξενοδοχείου, Κέιτλιν Φέιμπερ, τον κατηγόρησε ότι τη βίασε κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και ο Κόμπι Μπράιαντ παραδέχτηκε ότι απάτησε τη σύζυγό του, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες βιασμού. Η υπόθεση έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2004, μετά την άρνηση του θύματος να καταθέσει στη δίκη. Τελικά, έγινε διακανονισμός σε αστικό δικαστήριο ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να παραμένουν άγνωστες, αλλά είναι προφανές πως το θύμα έλαβε μια παχυλή αποζημίωση.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και η γυναίκα του Βανέσα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ΜΜΕ για πολλούς μήνες και τα δάκρυά τους on camera είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού.

Η ιστορία του βιασμού είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα συμβόλαιά του με τα McDonald’s και τη Nutella, ενώ υπήρχε κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις της φανέλας του.

Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια να ξεχαστεί η υπόθεση για να ξαναπάρει τα πάνω του ο Κόμπε.

Εδώ αρχίζουν οι ομοιότητες με το Νο1 του παγκόσμιου τένις, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Tzokovits

Οι χειρισμοί του στην υπόθεση Αυστραλιανό Όπεν, που οδήγησαν στην απέλαση του, δεν άφησαν αδιάφορους τους χορηγούς του.

Ο Τζόκοβιτς έχει συμφωνίες χορηγιών αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με το Forbes.

Η Lacoste δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέλει να επανεξετάσει τα γεγονότα που πυροδότησαν μια νομική μάχη σχεδόν δύο εβδομάδων και εμπόδισαν τον ανεμβολίαστο Σέρβο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

«Το συντομότερο δυνατό, θα είμαστε σε επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να εξετάσουμε τα γεγονότα που συνόδευσαν την παρουσία του στην Αυστραλία, Ευχόμαστε σε όλους ένα εξαιρετικό τουρνουά και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για όλες τις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί σε καλές συνθήκες για παίκτες, προσωπικό και θεατές», λέει η ανακοίνωση. Η διαφοροποίηση από την στάση του Τζόκοβιτς απέναντι στην πανδημία είναι προφανής, όσοι ξέρουν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές καταλαβάινουν πως ψάχνουν τον νομικό τρόπο για να σπάσουν το συμβόλαιο μαζί του.

Άλλωστε δεν το πληρώνουν για να μην παίζει!

Και προφανώς ήταν ο κύριος λόγος που ο Τζόκοβιτς έψαξε να βρει τη φόρμουλα: και να μην εμβολιαστεί και να αγωνιστεί. Και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο δε γίενται.

Οι χορηγοί του Τζόκοβιτς έχουν πει ελάχιστα πράγματα δημόσια από τότε που ανακλήθηκε για πρώτη φορά η βίζα του λίγο μετά την άφιξή του στην Αυστραλία στις 5 Ιανουαρίου.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, ένας άλλος χορηγός του Djokovic που ανήκει πλέον στην Stellantis , αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ σιγή τηρούν μέχρι τώρα ελβετική ωρολογοποιία Hublot και ο ιαπωνικός γίγαντας αθλητικών ειδών Asics.

Δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός. Ψάχνουν όλοι τον τρόπο να τον βάλουν στον πάγο. Το είδωλο κατέρρευσε, για πρότυπο ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

Όταν περάσει η πανδημία και ξεχαστεί το θέμα, πάλι εκεί θα είναι οι πολυεθνικές για να ξανασυνεργαστούν.

Προς το παρόν θα φάει πόρτα, όπως όλα δείχνουν.

Είναι πολλά τα λεφτά (που θα χαθούν) Νόλε (Άρη)

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη