• emo.gr
  • Emotions
  • Για όλους υπάρχει μια ζεστή γωνιά και τους περιμένει
Για όλους υπάρχει μια ζεστή γωνιά και τους περιμένει

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί στους οποίους οι πολίτες να καλούν και να ενημερώνουν σε ποια σημεία της πόλης υπάρχουν άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια

 Η Αθήνα επί ποδός για να αντιμετωπίσει τον (κάποτε βασιλιά του Άργους) Διομήδη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε το παρακάτω post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Για όλους υπάρχει μια ζεστή γωνιά και τους περιμένει. Ήδη μια ομάδα 11 αστέγων βρήκαν φιλοξενία και θαλπωρή χθες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων (Αχαρνών 3) και στη Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέος 25), όπου λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι μέρα-νύχτα. Παράλληλα, οι ομάδες του “Street Work” θα βρίσκονται κάθε στιγμή στους δρόμους της πόλης για να προσφέρουν βοήθεια, ενώ σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210-5246515) για αναφορές εντοπισμού ανθρώπων που χρειάζονται κατάλυμα. Κανείς δε θα μείνει μόνος στο κρύο.”

Ανοιχτοί λοιπόν από τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης, οι δύο θερμαινόμενοι χώροι.

strreet work

Ασταμάτητα, οι ομάδες street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.),  συνδράμουν τον άστεγο πληθυσμό της Αθήνας με κουβέρτες, μπουφάν, ρούχα, ζεστά ροφήματα, φαγητό και νοσηλευτική φροντίδα, ενώ ενημερώνουν και για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Τα κλιμάκια, που αποτελούνται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν νοσηλευτή, λειτουργούν σε δύο βάρδιες από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και σε μία βάρδια μέσα στη νύχτα.

Εκτός από το τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α (210-5246515), προκειμένου οι πολίτες να καλούν και να ενημερώνουν σε ποια σημεία της πόλης υπάρχουν άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Για τον ίδιο σκοπό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595, καθώς και το  210-5277000.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ο χανταϊός δεν πρόκειται να κάνει καριέρα με τέτοιο όνομα. Από εκεί και πέρα 35Κ για κρουαζιέρα παρέα με τους αρουραίους, είναι κάπως τσιμπημένη η τιμή
  • Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη (όπως χαρακτηριστικά έγραψε) ο πρώην Υπουργός Χάρης Καστανίδης
  • Αίφνης ανακάλυψαν 45 δις παραοικονομία (εκτίμηση στο 21% του ΑΕΠ). Με την Αγία Οικοδομή δεν τα έβαλε ποτέ κανείς
  • 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο. Κερδάμε σαφώς και πάμε ολοταχώς για 6,7% (έξι επτά) που είναι και της μόδας