• emo.gr
  • Ταινίες & Σειρές
  • Η ταινία που μας φρικάρει για τη συμπεριφορά στα ζώα, μεγάλωσε μια χώρα!
Η ταινία που μας φρικάρει για τη συμπεριφορά στα ζώα, μεγάλωσε μια χώρα!

απομονωμένοι στην άκρη της γης.

Βρισκόμαστε στις αρχές του εικοστού αιώνα, περί το 1910.

Στη μοιρασιά της αποικιοκρατίας που ήταν στα φόρτε της, στη Δανία έλαχε ο κλήρος της παγωμένης Γροιλανδίας.

Και εδώ θα υπάρξουν διαφωνίες μιας και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως στην ουσία πρόκειται για δύο ξεχωριστά κομμάτια γης που χωρίζονται με τον πορθμό του Πίρι και προφανώς θέλουν το δυτικό.

Στο «Against The Ice» ο δανός εξερευνητής Εινάρ Μίκελσεν θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η Γροιλανδία είναι ενιαίο, αδιαίτερη, δεν τεμαχίζεται και δεν χαρίζεται.

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία δύο Δανών εξερευνητών, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν στον Αρκτικό Κύκλο, στην παγωμένη Γροιλανδία.

Against-the-Ice-trailer-netflix-cineramen-696x333

Αφήνοντας το υπόλοιπο πλήρωμα πίσω στο καράβι να τον περιμένει να γυρίσει από την αποκοτιά του για να επιστρέψουν στη Δανία, ο αποφασισμένος  καπετάνιος θα βρεθεί στο παγωμένο πουθενά με μια ντουζίνα σκυλιά και μόνο σύντροφο και συναγωνιστή τον άπειρο νεαρό μηχανικό Ίβερ Ίβερσεν, ο οποίος ήταν και ο μόνος που προθυμοποιήθηκε, οι άλλοι ναυτικοί τον θεωρούν ελαφρώς περιαγμένο τον κάπτεν.

Είναι ωμές οι σκηνές με τα σκυλιά που τραβάνε τα έλκηθρα μέσα σε όλες τις κακουχίες, σε όλα τα τεραίν, σε όλες τις κλίσεις. Όποιο δεν τα καταφέρει, γίνεται τροφή για να επιβιώσοουν τα υπόλοιπα.

Ο ορισμός του αναλώσιμου. Με τις αρκούδες είναι πιο συμβατικά τα πράγματα: ό θάνατος σου η ζωή μου, μιας και όπως οι άνθρωποι αναζητούν κρέας.

Ο Nikolaj Coster-Waldau υπέστη διάσειση στα γυρίσματα της ταινίας που έκανε πρεμιέρα στις 2 Μαρτίου στο Netflix: Όπως αποκάλυψε ο πρωταγωνιστής της σειράς «Game of Thrones» σε συνέντευξή του στο Deadline, υπέστη διάσειση, ενώ γύριζε μια σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας που υποδύεται, πάλευε με μια πολική αρκούδα – παρ’ όλο που η αρκούδα προστέθηκε αργότερα με CGI (εικόνες που δημιουργούνται σε υπολογιστή).

Αντιμέτωποι με ακραία πείνα, κούραση και επίθεση πολικής αρκούδας, φτάνουν τελικά για να βρουν το πλοίο τους να έχει συντριβεί στον πάγο και τη βάση που είχαν κατασκηνώσει εγκαταλελειμμένη.

Ελπίζοντας να σωθούν, τώρα πρέπει να αγωνιστούν για να παραμείνουν ζωντανοί.  Να επιβιώσουν αναμετρώντας διαρκώς τα λάθη τους, το τι άφησαν πίσω, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου, απομονωμένοι στην άκρη της γης.

ice

Μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα, ήθελε κανά δυο σκηνοθετικές τσαχπινιές ακόμη, να σπάσει τη μονοτονία του τοπίου, της πλοκής, της αποστολής.

Όπως όλες οι αληθινές ιστορίες έχει τρομερό ενδιαφέρον, έχει εξαιρετικές ερμηνείες ακόμη και στους δεύτερους ρόλους και εντέλει μας χαρίζει μια υπόθεση που δύο άντρες ξεπερνούσαν κάθε μέρα για χρόνια τα ανθρώπινα σωματικά και ψυχολογικά όρια.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής