• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Έλα κρυφά, έλα λαθραία!
Έλα κρυφά, έλα λαθραία!

Mια περίπου απομονωμένη Τουρκία, που ανατολικά έχει ερείσματα, δυτικά βρίσκει σε τοίχο. Μπετόν αρμέ, ας ρίξουν κι άλλον αμανέ

Τα ελληνοτουρκικά από ντοκιμαντέρ για λίγους, γνώστες της διπλωματίας και της στρατηγικής γίνονται καθημερινό σίριαλ.

Με ευθύνη των γειτόνων που φαίνεται πως θέλουν να εξάγουν την εσωτερική τους κρίση.

Ο πληθωρισμός τους λίγο ακόμη και γίνεται τριψήφιος, η κάποτε δυναμική τουρκική λίρα, είναι λίρα εκατό για όσους συναλλάσσονται σε άλλα νομίσματα.

Τα έβαλαν και με τις ΗΠΑ, αλλά πέφτουν μακριά, τώρα κράζουν Ελλάδα καθημερινά!

Θα έρθουν νύχτα, είμαστε κομπάρσοι, πολύ μιλάμε και πολλοί από εμάς μιλάνε, παίζουν το ίδιο νούμερο επιθεώρησης κάνοντας κι αυτοσχεδιασμούς.

Προφανώς και έχουν το κοινό τους. Στο Δελφινάριο πάντως δε θα στέκονταν ούτε με παρωδία του “έλα κρυφά, έλα λαθραία“. Στο λαθραίο πάντως είναι δυνατοί οι Ανατολίτες, το έχουν αποδείξει.

Ούτε κα πρέπει να παρασυρθούμε στον αποσταθεροποιητικό τους ρόλο, με καθημερινές αναφορές και υστερίες.

Όλα στη φόρα, ιδίως στα φόρα.

Μια χαρά τους τα είπαν οι Έλληνες βουλευτές και αξίζει να τους αναφέρουμε όλους: Μανούσος Βολουδάκης, Σπήλιος Λιβανός, Θεοδώρα Τζάκρη, Ανδρέας Λοβέρδος την είπαν στον Ακάρ μέσα στην Πόλη: τα πήρε στο κρανίο ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, δεν είναι κάτι, θα του περάσει.

Οι Τούρκοι ιστορικά αλλά και σήμερα καταφέρνουν το αδιανόητο: μας ομονοούν προ του κινδύνου.

Οπότε να δώσουμε ντουζ πουά στον Ερνογκάν.  Αν συνεχίσει θα μας κάνει μια γροθιά, όπως στα αρχαία χρόνια με τον Ξέρξη και τους Πέρσες.

Κι επειδή έχει την καραμέλα συνέχεια στο στόμα με την Μικρασιατική  Καταστροφή, ας ξαναρίξει μια ματιά στην Ιστορία. Τότε, όλες οι ξένες Δυνάμεις (πλην ίσως Αγγλίας και σίγουρα ΗΠΑ) έπαιζαν το χαρτί του Κεμάλ και της Τουρκίας, που θα αναδύετο πάνω στις στάχτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Και εμείς βαθιά διχασμένοι από χρόνια, σε μια διαμάχη που κατέληξε στην οριστική απώλεια της Ιωνίας.

Για τους Γερμανούς δεν το συζητάμε πάντα στήριζαν τους συμμάχους τους.

Με τους Σοβιετικούς είχαν κάνει συμφωνίες, το ίδιο με τους Γάλλους και τους Ιταλούς.

Τώρα έχουν μόνο τους Ρώσους να τους φυλάνε τις πλάτες. Κι αυτοί μπλεγμένοι σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία, έχουν τα δικά τους, δεν είναι πρώτη τους προτεραιότητα, οι “ανησυχίες”” της Τουρκίας. Κίνα ερωτηματικό το Ιράν το έχουν.

Οι Γερμανοί πήγαν να το παίξουν Πόντιοι Πιλάτοι, αλλά έπεσε κράξιμο και τηλεφώνημα και το γύρισαν το παραμύθι.

Ο Μακρόν τους πάει τρένο, τύπου Όριεντ Εξπρές, ενώ και ο Σαλβίνι τους γείωσε με την αναφορά στα ελληνικά νησιά που είναι …ελληνικά. Τα οποία πήραμε το 1947 ως πολεμική αποζημίωση από τους ηττημένους Ιταλούς.

Άρα δύσκολα τα πράγματα για μια περίπου απομονωμένη Τουρκία, που ανατολικά έχει ερείσματα, δυτικά βρίσκει σε τοίχο. Μπετόν αρμέ, ας ρίξουν κι άλλον αμανέ.

Και για αυτό σκούζει, γαβγίζει, κομπάζει, κομπορημονεί. Δεν πειράζει, θα τους περάσει.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής