• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Όταν ο Γιώργος Τράγκας υποστήριζε πως ήταν στόχος της CIA και του UCK
Όταν ο Γιώργος Τράγκας υποστήριζε πως ήταν στόχος της CIA και του UCK

θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην δημευθεί η τεράστια περιουσία, για την αξία της οποίας οι εκτιμητές και οι πληροφορίες δεν συμφωνούν. Είναι μεγάλη μεν, όχι όσο η Πελοπόννησος δε.

Νέο σίριαλ με τα κληρονομικά των Τράγκα, καθώς η περιουσία δεσμεύτηκε για έλεγχο της προέλευσης της, καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη αποχρωσών ενδείξεων για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Ο ένας γιος αποποιήθηκε την κληρονομιά, ο άλλος όχι, ενώ και η σύζυγος του εκλιπόντος φέρεται να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της.

Λογικά θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην δημευθεί η τεράστια περιουσία, για την αξία της οποίας οι εκτιμητές και οι πληροφορίες δεν συμφωνούν. Είναι μεγάλη μεν, όχι όσο η Πελοπόννησος δε.

Όπως ορθά υποστηρίχθηκε ο αποθανών και αδικοχαμένος από τον Covid-19 (που δεν είχε πάρει στα σοβαρά,) έζησε δέκα ζωές.

Μόνο μία φορά όμως πήγε να χάσει τη ζωή του, με βόμβα που του είχαν βάλει στο αυτοκίνητο.

Η οξυδέρκεια και η παρατηρητικότητα του λέγεται πως τον έσωσε. Δεν υπήρχε κουκλάκι στο πίσω παρμπρίζ, τουλάχιστον όχι τοποθετημένο από τον ίδιο.

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 1999, λίγο πριν το μιλένιουμ.

Για την τοποθέτηση της βόμβας συλλαμβάνονται δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι παραδέχονται την ενοχή τους  ως φυσικοί αυτουργοί.

Οι ηθικοί αυτουργοί δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ αναζητούνταν και άλλοι δύο Έλληνες ως εμπλεκόμενοι.

Ο Γ. Τράγκας, όχι μόνο κατηγόρησε ευθέως την CIA ως υπεύθυνη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του, την οποία ανέλαβαν να υλοποιήσουν μέλη του Ου Τσε Κα, αλλά έθεσε και πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Είχε τότε δώσει ρεσιτάλ με δημόσιες καταγγελίες για τους πιθανούς εγκεφάλους της τρομοκρατικής ενέργειας.

Από τη “Βραδυνή” των ημερών εκείνων, μαθαίνουμε πως ο Γιώργος Τράγκας υποβάλλοντας τη μήνυσή του “υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι λόγω της διακρατικής συνεργασίας με τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες δε θα γίνουν οι απαιτούμενοι χειρισμοί ώστε να εντοπιστεί ο “χώρος” από τον οποίο δόθηκε η εντολή για την τοποθέτηση του μηχανισμού στο αυτοκίνητό του, τη νύχτα της 28ης Απριλίου”.

Σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, ιδιοκτησίας τότε του Γιώργου Τράγκα, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο “Οι εντολείς “κάρφωσαν” τον κατασκευαστή της βόμβας;” σημειώνεται με έμφαση το γεγονός ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μόλις δύο ώρες από τη στιγμή που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές ο φάκελος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ότι “με την εξάρθρωση του αλβανικού κλιμακίου και με τη δημοσιότητα που δόθηκε μπορεί να αποκόπτεται ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των πραγματικών εντολέων και των Αλβανών μαφιόζων του Ου Τσε Κα που παρήγγειλαν και πλήρωσαν τη βόμβα”. Σημειώνεται επίσης ότι “η ταχύτητα με την οποία, μετά την αφαίρεση του φακέλου, έδρασαν οι αστυνομικές αρχές δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων”.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις σελίδες της “Βραδυνής”, πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του κρύβονται οι μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες σε συνεργασία με άνδρες του Ου Τσε Κα, επιχείρησαν να του κλείσουν το στόμα για να σταματήσει τις ενοχλητικές του εκπομπές εναντίον του βρώμικου πολέμου (έτσι έλεγαν τότε την επίθεση των ΗΠΑ κατά της Γιουγκοσλαβίας).

Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας στην ερώτηση αν γνωρίζει η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του Ου Τσε Κα στην Ελλάδα και της CIA, είπε τα εξής: “Δε γνωρίζω, είπε, πού αναφέρεστε, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι έχουν γίνει παράνομες πράξεις από ανθρώπους που ανήκουν στον UCK ή στη CIA”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει η προανάκριση, ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας αρμοδίως για τα περαιτέρω και “από κει και πέρα, η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή”.

Μιλάμε για μια ιστορία που μας πάει 23 χρόνια πίσω.

Και τότε αλλά και τώρα, υπάρχουν πολλοί που λένε πως ο Γιώργος Τράκας είχε ανοικτά πολλά μέτωπα, ιδίως εκείνη την εποχή.

Μέτωπα που έκλεισαν ή ξεχάστηκαν, μέτωπα που έμειναν στο σκοτάδι, ίσως μέσω κάποιας συμφωνίας

Άλλωστε όπως έλεγε και ο εκλιπών “έχω άκρες και στους παράλληλους κόσμους”….

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη