• emo.gr
  • Emotions
  • Όταν το λούνγκερ μίλησε 5 φορές στο Εφετείο Πειραιά
Όταν το λούνγκερ μίλησε 5 φορές στο Εφετείο Πειραιά

“του τις έριξα ούλες”

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα  στα΄80ς τα πράγματα ήταν ακόμη πιο άγρια από αυτά που βιώνουμε σήμερα.

Υπήρχαν και τα εγκλήματα τιμής. Οι βεντέτες είχαν σβήσει, υπήρχαν όμως οι εξαιρέσεις.

“Έπραξα το χρέος μου και τώρα είμαι καλά”, είπε ο Γιάννης Παπαδόσηφος, όταν σκότωσε στο Εφετείο Πειραιά το δολοφόνο του γιου του.

Αιτία λένε πως υπήρξε μια γυναίκα. Ο Μανόλης Παπαδόσηφος πήγε να συζητήσει την παρεξήγηση. Μετά από λίγα λεπτά συνομιλίας σε πατάρι καφενείου, ο  Γιάννης Βενιαράκης του έριξε 3 σφαίρες στο στήθος, θανατηφόρες.

Πρωτόδικα θα φάει ισόβια σε μια δίκη που έγινε στο Ηράκλειο.

Υπό το φόβο επεισοδίων, το Εφετείο μεταφέρεται στον Πειραιά, αλλά η αίθουσα είναι γεμάτη από μαυροφορεμένους Κρητικούς, που εκείνη την εποχή δεν είχαν καμία αμφιβολία για την πρέπουσα τιμωρία του δράστη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπή. Ο αστικός μύθος θέλει τον Παπαδόσηφο να έκρυψε το όπλο κάτω από τη μακριά γενειάδα του, όμως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο.

Παρότι τον έλεγξαν βρήκε τον τρόπο να περάσει το λούνγκερ, ενθύμιο από τη μάχη της Κρήτης, το οποίο είχε πάρει από ένα Γερμανό, αφού τον σκότωσε.

Όταν τον ρώτησαν μετά οι δημοσιογράφοι (που ασχολήθηκαν πολύ και με τις δύο δολοφονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο) πόσες σφαίρες έριξε, απάντησε αφοπλιστικά: “του τις έριξα ούλες”.

papadosifos

Πέντε σφαίρες διαπέρασαν το κορμί του Γιάννη Βενιαράκη και καρφώθηκαν στο δικαστικά έδρανα. Στην αίθουσα επικράτησε πανικός και οι μόλις δύο αστυνομικοί θα ορμήξουν να αφοπλίσουν το γενειοφόρο δράστη, βγαλμένο από μια άλλη εποχή, όχι το 1988, τότε που η δικαιοσύνη αποδιδόταν με τα όπλα.

Ο Παπαδόσηφος θα παραδοθεί χωρίς να προβάλει σοβαρή αντίσταση παρότι ένοπλος. Θα καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης για φόνο εκ προμελέτης. Θα εκτίσει μόνο τα 5 και θα επιστρέψει στη ζωή του στην Κρήτη, νιώθοντας αγαλλίαση, που κατάφερε να σκοτώσει, να τιμωρήσει ο ίδιος το φονιά του γιου του.

Η βεντέτα δε θα συνεχιστεί καθώς η οικογένεια Βενιαράκη επέδειξε ψυχραιμία. Δύο νέοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, ενώ οι πατεράδες τους θα πεθάνουν στα βαθιά τους γεράματα.

Ο πατήρ Παπαδόφηφος όχι απλά δε θα μετανιώσει ποτέ για το φόνο που διέπραξε, αλλά θα δηλώνει ως το τέλος της ζωής του, πως αν ξαναζωντάνευε ο Γιάννης Βενιαράκης θα τον ξανασκότωνε.

Η αυτοδικία ήταν στο μυαλό του η μόνη λύση, η μόνη διέξοδος για αυτόν, για να μπορέσει να ζήσει το υπόλοιπο του βίου του πενθώντας το γιο του, αλλά έχοντας εκδικηθεί για αυτόν…

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ήττα για την Εθνική από τη Βοσνία στο Ευρωμπάσκετ. Μονόδρομος η νίκη επί των Ισπανών για να έρθουμε πρώτοι στον όμιλο και να έχουμε θεωρητικά τουλάχιστον καλύτερες “διασταυρώσεις”
  • Μη δείτε έναν πολιτικό παράγοντα μα είναι κοντά στην Κίμπερλι αμέσως να ζηλέψετε και να βγάλετε χολή. Πάντως επιτετραμμένοι των ΗΠΑ στην Ελλάδα νομίζουν κι άλλοι πως είναι: η φαντασία στην εξουσία και στους “καθαριστές”
  • Αυτές οι συλλήψεις στην Κρήτη είναι κανονικές ή σίκουελ του Σασμού;
  • Με ή χωρίς εξουσιοδότηση, με ή χωρίς μυαλά, μεταγραφή αεροδρομίου για ακόμη μια φορά, τρίτη μέχρι την τέταρτη: Ντάνιεεελ Ποντέεενσε!