• emo.gr
  • Emotive
  • Καλάθι του νοικοκυριού & τα λάθη του φτωχού
Καλάθι του νοικοκυριού & τα λάθη του φτωχού

μέτρα όπως η μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% όπως έκανε ο Δήμος Αθηναίων είναι πιο στέρεα, πιο σαφή, πιο μετρήσιμα, πιο κοινωνικά αποδεκτά.

Πάει για πρεμιέρα το καλάθι του νοικοκυριού, αλλά με αυτό το όνομα δεν θα πάει μακριά.

Το καλάθι της νοικοκυράς αποκλείστηκε γιατί είναι υποτίθεται υποτιμητικό για τις νοικοκυρές, που κάνουν την πιο σοβαρή δουλειά στον κόσμο: φροντίζουν, κρατούν τα μπόσικα και τις ισορροπίες σε ένα σπιτικό. Σε κοινωνίες όπως η ελληνική, όπου οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν ισχυροί, η κυρά του σπιτιού είναι ψηλά, πολύ ψηλά στην εκτίμηση όλων. Αλλά δεν είναι πολιτικά ορθό.

Του νοικοκύρη θα ήταν επίσης ωραίο. Να αλλάξουν και τα κάλαντα: τι σημαίνει “και ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει”;

Να γίνει και “το νοικοκυριό χρόνια πολλά να ζήσει” συμπεριλαμβάνοντας  και τις ηλεκτρικές συσκευές στην ευχή.

Επί της ουσίας όμως. Το καλάθι του νοικοκυριού θα κριθεί στην πράξη, από τις τιμές που θα προκύψουν αλλά μπορεί και να είναι ένα είδος σταμπαρίσματος των φτωχών. Να πέσει δηλαδή άκυρο, από όσους δε θέλουν να φαίνονται φτωχοί κι ας είναι.

Διότι για να είσαι φτωχός έχεις κάνει λάθη στη ζωή σου δεν μπορεί να συνέβη κάτι διαφορετικό. Ατυχίες και λοιπές δικαιολογίες δεν παίζουν.

Γιατί δεν έκανες μια εισπρακτική να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πέντε γενιές μετά;

Γιατί δεν ανακατεύτηκες με τα κοινά να κάνεις καμιά λαμογιά;

Που πας ρε Καραμήτρο;

Κάτσε τώρα στα πίσω πίσω, να γυρνάς το σπίτι κλείνοντας τα φώτα και να απενεργοποιείς συσκευές που είναι στο stand by.

Όσο για τη θέρμανση, η ελπίδα είναι για γιορτές με 20 βαθμούς Κελσίου, 5 εβδομάδες  μετά Αλκυονίδες μέρες, να ανάψει το καλοριφέρ με μέτρο Φλεβάρη, Μάρτη, θα έχουν μπει και οι αυξήσεις στις συντάξεις, θα τσουλήσει το πράγμα.

Όλα καλά θα πάνε. Η πανδημία θα γίνει τριδημία και με λίγα λόγια ο χειμώνας θα μας κάνει τα τρία, δύο.

Μένει να αποδειχτεί πόσο πιο φθηνό θα είναι το καλάθι, όποιου κι αν είναι.

Εντωμεταξύ μέτρα όπως η μείωση των δημοτικών τελών κατά 5%  όπως έκανε ο Δήμος Αθηναίων είναι πιο στέρεα, πιο σαφή, πιο μετρήσιμα, πιο κοινωνικά αποδεκτά.

Καλλιεργούν και μια αίσθηση του εμείς.

Το καλάθι του φτωχού μοιάζει με ελεημοσύνη.

Ή με κουβάδες στον ωκεανό της ακρίβειας με βάρκα την ελπίδα.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ελλάδα – Γαλλία 23-9 στο πόλο γυναικών, οι Γαλλίδες χαίρουν ευτυχώς άκρας υγείας
  • Έρχεται επιθετικός καύσωνας. Εμείς αριστερό μπακ θέλουμε, αλλά φαίνεται καλή μεταγραφή
  • Ποταμοί άρθρων για τον Βαλαντσιούνας. Είπε ο άνθρωπος πως θα μας ενημερώσει, όταν θα ξέρει σίγουρα για το μέλλον του, προς τι τα μίση και οι αλληλοσπαραγμοί;
  • Ανοίγουν ξανά φάκελοι από την Ιατροδικαστική της Πάτρας από 1.1.2020, εδώ δεν πάμε πίσω στο 1998, ίσως θα χρειαζόταν