• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Mια εκπληκτική ματιά στα άδυτα της μητέρας των πολιτικών σκανδάλων
Mια εκπληκτική ματιά στα άδυτα της μητέρας των πολιτικών σκανδάλων

Μια σειρά για τα συστήματα εξουσίας, τη δομή, την ιεραρχία, τις μεθόδους τους.
Φυσικά όλοι φανταζόμαστε εκλεπτυσμένες καταστάσεις και κινήσεις.
Θα διαψευστούμε: τελικά είναι όλοι ηλίθιοι!

Στην ΕΟΝ TV συναντάμε ένα σπάνιο διαμαντάκι, μια σειρά οκτώ επεισοδίων που είναι μια διαφορετική ματιά στη μητέρα των πολιτικών σκανδάλων, που ασφαλώς δεν είναι άλλο από το Γουότεργκεϊτ.

Η Τζούλια Ρόμπερτς  είναι καθηλωτική, εκπληκτική, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας έχοντας μπει στο πετσί του ρόλου: είναι το Mouth of the South, η πληθωρική Μάρθα Μίτσελ που είναι πάντα έτοιμη να μιλήσει, με εντιμότητα και ειλικρίνεια, μη λογαριάζοντας τις συνέπειες για εκείνη και την οικογένεια της

Η μίνι σειράς «Gaslit» ασχολείται με όλο το επιτελείο του Προέδρου Νίξον: επιτηδευμένη κυνικότητα, πάθος για εξουσία, μυθικοί διάλογοι, απίστευτος ρεαλισμός.

tzoulia

Η Μάρθα Μίτσελ, η οποία αποκάλυψε την εμπλοκή του προέδρου Νίξον στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα του συζύγου της,  πρώην υπουργού Δικαιοσύνης  Τζον Μίτσελ, τον οποίο υποδύεται ο αγνώριστος Σον Πεν, τον οποίο θα καταλάβετε πως είναι αυτός, μόνο από τους χαρακτηριστικούς μορφασμούς του, είναι αληθινό πρόσωπο με πάθη, λάθη, αλλά και ένα τρομερό γκελ στο αμερικάνικο κοινό: Martha was right, Watergate was wrong.

Δίνει ρεσιτάλ, παίζοντας ένα κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο που επηρέασε όσο κανένα την πολιτική ζωή στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Η απόφαση της Μίτσελ να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το Γουότεργκεϊτ, διαισθανόμενη περισσότερο απότην ατμόσφαιρα, παρά γνωρίζοντας όλο το σκηνικό, θα είναι καταστροφική: θα οδηγήσει στη διάλυση τόσο της προεδρίας Νίξον όσο και της προσωπικής της ζωής.

nixon

Χαρακτηριστική είναι η σκηνή του τρέιλερ στην ερώτηση προς την Μίτσελ γιατί «ρισκάρει τη θέση του συζύγου της», με εκείνη απλά να απαντά: «επειδή είναι η αλήθεια».

Το πολιτικό θρίλερ, επικεντρώνεται στις «άγνωστες ιστορίες και τα ξεχασμένα πρόσωπα» του σκανδάλου που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1970 και οδήγησε στη μοναδική ως σήμερα παραίτηση Αμερικανού Προέδρου: ο Νίξον παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 1974, λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο Κονγκρέσο για την καθαίρεση του.

Είχαν προηγηθεί ακροαματικές διαδικασίες, είχε βρεθεί το “βαθύ λαρύγγι” που μιλούσε κρυφά με τον Τύπο (δεν ήταν η Μάρθα) είχαν βρεθεί όλες οι αποδείξεις για την εμπλοκή του Προέδρου και των συνεργατών του.

Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Τζον Ντιν ένας νεαρός συνεργάτης του Λευκού Οίκου, ενορχηστρωτής των απρακολουθήσεων, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αλλά και με τη συνείδηση του, ακόμη κι αν αυτή εκφράζεται δια μιας αεροσυνοδού.

nixon_mitchel

Τρομερή είναι η φιγούρα του Gordon Liddy, του επιχειρησιακού αρχηγού, ενός ανθρώπου που κινείται στα όρια της παράνοιας, των ιδεοληψιών και της φασιστικής ιδεολογίας που πιστεύει βαθιά, επηρεασμένος από τη Γερμανίδα νταντά του.

Θα κυνηγά τα ποντίκια ακόμη και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ρεαλιστική, χωρίς στρογγυλέματα, συμψηφισμούς και ηρωισμούς: «Το  “Gaslit” είναι η ιστορία του Γουότεργκεϊτ, όπως δεν την έχετε ξανακούσει», οπότε απολαύστε τη στο EON TV.

Μια σειρά για τα συστήματα εξουσίας, τη δομή, την ιεραρχία, τις μεθόδους τους.

Φυσικά όλοι φανταζόμαστε εκλεπτυσμένες καταστάσεις, πρόσωπα και κινήσεις.

Θα διαψευστούμε. Όπως ανακάλυψαν πρώτα τα πρακτόρια του FBI, είναι όλοι ηλίθιοι!

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη