• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Τα 2+2 γεγονότα που σημάδεψαν το 2022
Τα 2+2 γεγονότα που σημάδεψαν το 2022

Ακόμη ένας χρόνος, αλλά κι ένας αριθμός που περνά στην Ιστορία. Πότε θα τον θυμηθούμε και γιατί στο μέλλον;

2022 αυλαία. Ακόμη ένας χρόνος, αλλά κι ένας αριθμός που περνά στην Ιστορία. Πότε θα τον θυμηθούμε και γιατί στο μέλλον;

Προφανώς για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την έναρξη του δηλαδή, μιας και είναι αμφίβολο αν θα τερματιστεί μέσα στο 2023.

Παρά τις εξελίξεις υπέρ των Ουκρανών το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο μας μέσα στο 2022 φαίνεται ακόμη να ισχύει:

“Ο αντικειμενικός δηλαδή ο ρεαλιστικός στόχος της Ουκρανίας, με την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα, είναι να κρατήσει όσα περισσότερα εδάφη μπορεί από τα διεκδικούμενα, έστω μία λωρίδα γης που θα οδηγεί στη θάλασσα, ένα λιμάνι (την Οδησσό) στη Μαύρη Θάλασσα

Είναι προφανή τα προβλήματα που θα έχει ένα περίκλειστο (χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα) κράτος, ιδίως αν έχει εχθρικές σχέσεις με τους γείτονες, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απολύτως βέβαιο πως θα διαρκέσει σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Άρα θα προσπαθήσει να αποφύγει καταστάσεις όσο είναι στο χέρι του τύπου Ανατολικό – Δυτικό Κίεβο, Βόρεια και Νότια Ουκρανία.

Ένας συμβιβασμός, όσο επώδυνος κι αν είναι, δεν παύει να είναι μια κάποια λύση.

Όσο νωρίτερα τελειώσουν οι εχθροπραξίες, τόσο λιγότερες θα είναι οι απώλειες σε ανθρώπους, σε αμάχους, αλλά και στις ζωτικές υποδομές.

Η Ρωσία τα γνωρίζει όλα αυτά, γι΄ αυτό και δεν βιάζεται.  Περιμένει διπλωματικά, πιέζει στρατιωτικά για να σύρει τους Ουκρανιούς σε έναν επώδυνο συμβιβασμό.

Κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει την πίεση προς τους Ουκρανούς επιφέροντας σημαντικά χτυπήματα στους αστικούς ιστούς.

Γιατί αν οι πόλεις γίνουν ερείπια θα χρειαστούν χρόνια για να αποκτήσουν μία κάποια «κανονικότητα». Αστεία λέξη. Κάθε πόλεμος αφήνει τραύματα βαθιά. Στους ανθρώπους, στα έθνη, στο περιβάλλον.

Οι πληγές δεν επουλώνονται εύκολα.”

spyraki_kaili

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ενεργειακή κρίση θα ήταν το γεγονός της χρονιάς, αν δεν προέκυπτε αίφνης το Qatargate,τη στιγμή που όλοι πίστευαν πως είχαν θεσμοθετηθεί τα δώρα από τη Μέση Ανατολή. Ένα σκάνδαλο που φέρεται να είναι πολυεπίπεδο και με μεγάλο βάθος. Η εμπλοκή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού έκανε την περίπτωση να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ελληνική κοινή γνώμη.

Όμως το θέμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού είναι η υπόθεση των τριών κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκεται πλέον προφυλακισμένη.

Ο νέος της συνήγορος Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει πως πρόκειται για τη δικαστική πλάνη του αιώνα, αλλά για εμάς που δεν έχουμε παρακολουθήσει την υπόθεση από κοντά είναι αλήθεια, είναι πολύ αρρωστημένη περίπτωση ούτως ή άλλως , δεν έχουμε διαβάσει τη δικογραφία έχουμε να πούμε το εξής απλό: η πιθανότητα να κατέληξαν και τα τρία κοριτσάκια από παθολογικά αίτια, ισοδυναμεί με την πιθανότητα να  χτυπήσει κάποιον κεραυνός τρεις φορές μέσα στο σπίτι του εντός ολίγων μηνών…

kougias

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και είναι σίγουρο πως θα μονοπωλήσει ξανά την επικαιρότητα.

Το τελευταίο γεγονός για το οποίο θα μνημονεύεται σίγουρα  το 2022 είναι το Μουντιάλ του Κατάρ. Που συνδέεται με το ομώνυμο σκάνδαλο, που έκανε να ντραπούν και τα δυτικά πόμολα με τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες στην κατασκευή των φαραωνικών γηπέδων.

Είναι παγκοίνως γνωστό πως οι Καταριανοί λάδωσαν όλους τους μεντεσέδες για να πάρουν τη διοργάνωση.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, μένει στην ιστορία ως το Μουντιάλ του Μέσι, που έφτασε στην πηγή και αυτή τη φορά ήπιε νερό.

messi_4

Η τύχη, η συγκυρία, τα διασταυρώματα, η διαδικασία των πέναλτι δυο φορές όλα ήταν με το μέρος της Αργεντινής και τον ψύλλο να μπαίνει στο πάνθεον των αληθινά μεγάλων του πιο δημοφιλούς σπορ: ο Πελέ που μας άφησε χρόνους είναι ο πρώτος  χρονικά, ακολούθησε ο Μαραντόνα μια αντισυμβατική φυσιογνωμία, ο Μπεστ και ο Κρόιφ από τους Ευρωπαίους, βάλτε και τον Μέσι στην παρέα οριστικά πια, ακόμη κι αν στο υπόλοιπο της καριέρας του δεν κερδίσει κανένα ματς.

Αυτά ήταν τα 2+2 γεγονότα που κυριάρχησαν το 2022. Το 2023 έχουμε πολλαπλές εκλογές οπότε η πλάστιγγα θα γείρει προς το κομματικό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις το μέλλον τι θα φέρει.

Καλή Πρωτοχρονιά, ευτυχές και γελαστό το νέο έτος!

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη