• emo.gr
  • Emotive
  • Από το σκληρό ροκ στο πανηγύρι: ρεσιτάλ ρητορικής στη Βουλή
Από το σκληρό ροκ στο πανηγύρι: ρεσιτάλ ρητορικής στη Βουλή

Ευθείες κατηγορίες για χρηματισμό, Ραντανπλάν, Κλόουν και ό,τι βαστάει η γαστέρα σας από τα γέλια.
Ένα σόου στο ναό της Δημοκρατίας που έχει μετατραπεί σε τριτοτέταρτο καφενείο μανιακών

Πρόταση μομφής που σημαίνει η χαρά κάθε μεγάλης κομματικής μορφής.

Παλιά όταν πηγαίναμε σε εκλογές υπήρχε το σκληρό ροκ. Τώρα παίζει μόνο μουσική για πανηγύρια. Λίγοι ακούν τη μουσική, οι υπόλοιποι πάνε για το χαβαλέ τις μπύρες και τη γουρνοπούλα.

Ρεσιτάλ ρητορικής και από τις δύο πλευρές. Δεν υπάρχουν υπαινιγμοί. Ευθείες κατηγορίες για χρηματισμό, Ραντανπλάν, Κλόουν και ό,τι βαστάει η γαστέρα σας από τα γέλια.

Ένα σόου στο ναό της Δημοκρατίας που έχει μετατραπεί  σε τριτοτέταρτο καφενείο μανιακών.

Μιλάμε για το απόλυτο τρας. Εκφράσεις πεζοδρομίου, στυλ κουτσαβάκικο, παλμός εξέδρας.

Από κοντά και τα εξαπτέρυγα στα σόσιαλ μίντια να αποθεώνουν ένθεν κακείθεν.

Είναι σα να γίνεται Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου μόνο για τους φανατικούς και οργανωμένους.

Τι βλέπουμε και τι ακούμε με λίγα λόγια

Από την απόλυτη εικόνα μιας απολύτως επιτυχημένης Κυβέρνησης που τα κάνει όλα σωστά και καλά και θα τα κάνει καλύτερα άμα ξαναβγεί, στον όλεθρο που μας παρουσιάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία έχει ποντάρει τα πάντα στην υπόθεση των υποκλοπών. Θεωρεί πως της φτάνει για να κάνει το come Back. Δικαίωμα της να το πιστεύει.

Η αλήθεια

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα της τελευταίας τετραετίας είχε πολλά θέματα, πολλά προβλήματα να λύσει. Καπάκι σκάσανε οι κρίσεις, υγειονομική, ενεργειακή, θεσμική με τις υποκλοπές.

Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας των κρίσεων τα δις που βγήκαν από τον κρατικό κορβανά είναι ασύλληπτα για μια οικονομία μαθημένη σε χρόνια δίαιτα.

Από εκεί και πέρα επιταχύνθηκαν πράγματα λόγω των κρίσεων: είναι πολύ σημαντική η ψηφιακή εξέλιξη, είναι παράλληλα ακρογωνιαία σε μια Δημοκρατία η διάκριση των εξουσιών και η λογοδοσία όλων των οργάνων, όλων των υπηρεσιών, όλων των ατόμων που κατέχουν θέση εξουσίας.

Το πρόβλημα

Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα. Οι περισσότεροι θεωρούν ανεξέλεγκτο το ρόλο τους, τεράστια και δίχως όρια την εξουσία τους. Το κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως επιχειρεί να επανέλθει στην εξουσία χωρίς νέα ηγετική ομάδα, χωρίς ρετούς, χωρίς κάτι νέο στο  λόγο του, στην προοπτική του.

Η ΝΔ πιστώνεται τα καλά της τετραετίας, χρεώνεται τα στραβά, που δεν ήταν λίγα. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Στις εκλογές το βασικότερο ρόλο τον έχει η προοπτική. η ελπίδα για το αύριο. Οι πολίτες θα κρίνουν με όρους 2025. Τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο τα μίντια, απευθυνόμενα κυρίως σε μη παραγωγικό, μη ενεργά οικονομικό πληθυσμό…

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη