• emo.gr
  • Emotive
  • Ζει ο Τσιπροκαραμανλισμός;
Ζει ο Τσιπροκαραμανλισμός;

Θέσεις, αντιθέσεις, διαθέσεις, αναθέσεις, παραινέσεις

Η γοργόνα, η αδελφή του βασιλιά Αλέξανδρου σταμάτησε να ρωτά αν ζει ο στρατηλάτης. Έχει πλέον άλλα στο νου της: ζει ο Τσιπροκαραμανλισμός;

Δύσκολη η απάντηση. Πάμε να δούμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

Θέσεις

Υποτίθεται πως οι εκλογές κρίνονται από τις θέσεις των κομμάτων. Δεδομένες είναι οι θέσεις και οι απόψεις τους σε όλα τα ζητήματα, αλλά το κρίσιμο κοινό των αναποφάσιστων γέρνει προς τη μια ή την άλλη πλευρά με βάση και τις εντυπώσεις.

Αντιθέσεις

Όποιος νομίζει πως τα κόμματα κυλούν ομαλά και στοιχισμένα προς τις εκλογές ως Οργανισμοί, είναι από άλλο πλανήτη. Το τι παραγκωνισμοί, συντροφικά μαχαιρώματα, κατινιές ακούγονται και κυρίως λέγονται, δεν περιγράφεται. Στις κομματικές ζούγκλες επιβάλλεται ο ισχυρός, αυτός με τις μεγαλύτερες προσβάσεις στα αρχηγικά κλιμάκια.

Μεγάλη μάχη γίνεται για να προβάλει  κανείς τον εαυτό του, τον κολλητό του, τη νοοτροπία του. Είναι ένας ιδιότυπος πολιτικός δαρβνισμός αλά γκρέκα.

Διαθέσεις

Το παν όμως είναι να υπάρχει η διάθεση. Δεκαπέντε χρόνια αγγαρείας και αφωνίας στη Βουλή είναι πολλά. Φανταστείτε στη θέση του πρώην Πρωθυπουργού να είχε θητεύσει κάποιος άλλος ή κάποια άλλη. Θα ήταν τώρα ένα έμπειρο κοινοβουλευτικά στέλεχος με όλο το μέλλον μπροστά του.

Αναθέσεις

Κατηγορητήρια βγαίνουν στα μανταλάκια επί των αναθέσεων. Των μοιραίων. Των απευθείας. Όλο το ζουμί είναι εκεί, αλλά ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Γιατί σου λέει ο σοφός λαός, παιδιά τα ίδια κάνετε όλοι, όταν βρεθείτε στην εξουσία, όταν είστε στην αντιπολίτευση πως γίνεται να το παίζεται μωρές παρθένες;

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που η ερώτηση των γκάλοπ για τον καταλληλότερο έχει νόημα: έχουν χρηματίσει και οι δύο εκ νέου υποψήφιοι Πρωθυπουργοί. Διαλέγετε και παίρνετε.

Παραινέσεις

Η εκλογική μάχη τώρα μπαίνει στα φόρτε της και με παραινέσεις ή παρακαλετά δουλειά δε γίνεται. Οκ ας μην είσαι υποψήφιος αλλά ρίξε ένα προεκλογικό λόγο στη Θεσσαλονίκη να γουστάρει ο λαός.  Όχι τηλεοπτικό μήνυμα όπως τότε στο δημοψήφισμα.

Το 2019 και πάλι βαρεμάρα υπήρχε όμως στρατεύτηκε.

Δεν αποστρατεύθηκε τότε, είχε ακόμη τέσσερα χρόνια σιωπής να δώσει. Όχι απόλυτης. Το 2022 παρενέβη  για τις συνακροάσεις – υποκλοπές όπως θέλετε πείτε της και όπως γράφαμε τότε είπε ουσιαστικά το εξής απλό:  “παιδιά το μαγαζί δε θα μου το κάνετε μπάχαλο, ενοικιαστές είστε, χαλαρώστε που την είδατε πράκτορες της Στάζι και το σακούλι με τις ψήφους στάζει.

Θεσμικός, σωστός, σφάζει με το γάντι και ξέρει πως τον ακούν άπαντες”.

Προφανώς ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον αρχηγό της ΝΔ, ιδίως τον επόμενο.

Προφανώς και δεν αβαντάρει τον Τσίπρα, πως θα μπορούσε άλλωστε. Απλά του κλείνει το μάτι και του λέει νοερά: “μικρέ σε πάω”.

Ακόμη κι αν η κοινοβουλευτική θητεία του έληξε, οι πιστοί οπαδοί του θα έχουν πάντα το Βουκουρέστι και θα το λένε με ύφος Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και ερμηνεία αντάξια Όσκαρ.

Αλλά για να κλείσουμε με την απάντηση στο βασικό ερώτημα. Εδώ βασιλεύει ο Μητσοτακοπασοκισμός δε θα ζει ο Τσιπροκαραμανλισμός;

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής