• emo.gr
  • Sport
  • Στην κορυφή μόνος ο Βασιλιάς Λεμπρόν
Στην κορυφή μόνος ο Βασιλιάς Λεμπρόν

Όπως αναμενόταν από την αρχή της σεζόν, ο Λεμπρόν Τζέιμς, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του NBA, ξεπερνώντας τον μυθικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς, μόλις 18 ετών στο ντραφτ του 2003, προερχόμενος κατευθείαν από το Λύκειο, επελέγη στο νούμερο 1 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Τέσσερα βραβεία MVP και 4 δαχτυλίδια αργότερα, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους […]

Όπως αναμενόταν από την αρχή της σεζόν, ο Λεμπρόν Τζέιμς, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του NBA, ξεπερνώντας τον μυθικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, μόλις 18 ετών στο ντραφτ του 2003, προερχόμενος κατευθείαν από το Λύκειο, επελέγη στο νούμερο 1 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Τέσσερα βραβεία MVP και 4 δαχτυλίδια αργότερα, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και ένα από τα μεγαλύτερα brand names.

Τότε το 2003 οι αναλυτές μιλούσαν για ένα παίκτη που θα άλλαζε το άθλημα. Ο Λεμπρόν επιβεβαίωσε όλες τις προβλέψεις. Ήταν ο καταλύτης στα δύο σερί πρωταθλήματα των Χιτ, πήρε δαχτυλίδι και με τους Λέικερς, αλλά η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του είναι χωρίς αμφιβολία το Πρωτάθλημα του 2016.

Το πήρε με τρομερή ανατροπή απέναντι στους Ουόριος που έμοιαζαν άτρωτοι εκείνη την εποχή, με τους τρελούς τριποντάκηδες Κάρι και Τόμσον.

Ο Βασιλιάς Λεμπρόν έχει  ως στόχο τώρα να περάσει τους 40Κ πόντους κι ένας θεός ξέρει πότε θα καταρριφθεί το ρεκόρ του.

Ο Λεμπρόν δεν είχε τραυματισμούς σοβαρούς στην καριέρα του και είναι ακόμη και τώρα πρωταγωνιστής. Όλα δείχνουν πως θα παίξει ακόμη μια χρονιά, πριν αποσυρθεί όντας ο GOAT βάσει των πόντων.

Στα Πρωταθλήματα ο MJ κρατά τα σκήπτρα, που αν δεν είχε μείνει 4 χρόνια στο κολλέγιο και δεν σταματούσε για σχεδόν δύο σεζόν, ίσως είχε αυτός ξεπεράσει τον Καρίμ.

Στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ, ο Καρλ Μαλόουν είναι 3ος, ενώ ο Καρμέλο είναι 9ος, θεωρητικά εν ενεργεία, δεν παίζει φέτος, καθώς δεν έχει ομάδα. Ο Μέλο δεν έχει δαχτυλίδι, στο κολλεγιακό είχε σηκώσει κούπα με το Σίρακιους.

Τέταρτος ο Κόμπε που πέρασε για λίγο τον Τζόρνταν, ακολουθούν ο Νοβίτσκι, ο Τσάμπερλεν και ο Σακίλ, τη δεκάδα κλείνει ο συγχωρεμένος Μόουζες Μαλόουν. Ο Κέβιν Ντουράντ είναι 14ος και λογικά θα μπει στη δεκάδα σχετικά σύντομα, εξαρτάται βέβαια και το που θα πάει, μιας και είναι υπό ανταλλαγή.

Μέχρι το 2012 δεν είχε κατακτήσει τίτλο και η καζούρα έπεφτε βροχή. Ο Λεμπρόν απεδείχθη άτρωτος, διαχρονικός, ένας παίκτης που σημάδεψε ανεξίτηλα το άθλημα, ένα σήμα κατατεθέν παίκτη που παίζει σε όλες τις θέσεις, ένας ολ αράουντ γίγαντας.

Συν τοις άλλοις, ποτέ δεν απασχόλησε με εξωαγωνιστικά θέματα, ήταν πάντα προσηλωμένος στο μπάσκετ και άρα ο τίτλος του GOAT είναι λογικό να του ανήκει.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη