• emo.gr
  • Sport
  • Μήπως οι Brroklyn Nets τους έπιασαν όλους κορόιδο;
Μήπως οι Brroklyn Nets τους έπιασαν όλους κορόιδο;

Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πολυκαταλαβαίνουμε το σύστημα του NBA. Εκεί δεν παίζει ρόλο ο Πρόεδρας, που για να είναι καλός πρέπει να είναι τρελός να τα χώσει και τελικά παίζει μια ομάδα των 50 εκατ. απέναντι σε μία των 5 ή των 10 εκατ

Το πείραμα των Brroklyn Nets έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες ανταλλαγές.

Όλοι μιλούν για τους Σανς που έβαλαν τον KD δίπλα στον Μπούκερ, τον Πολ και τον Έιτον και την τρομερή προσθήκη των Μάβερικς που έβαλαν τον Ίρβινγκ δίπλα στον Ντόνσιτς.

Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν πολυκαταλαβαίνουμε το σύστημα του NBA. Εκεί δεν παίζει ρόλο ο Πρόεδρας, που για να είναι καλός πρέπει να είναι τρελός να τα χώσει και τελικά παίζει μια ομάδα των 50 εκατ. απέναντι σε μία των 5 ή των 10 εκατ.

Στην Αμερική με τους περιορισμούς που ισχύουν είναι δίκαια τα πράγματα. Οι ομάδες ενισχύονται μέσω του ντραφτ και των ανταλλαγών.

Οι Μπρούκλυν Νετς άλλαξαν τελείως φιλοσοφία, Το σύστημα των 3 σούπερ σταρς, που έγιναν  2 όταν έφυγε ο μούσιας, είδαν πως δεν τσουλάει, δεν τους έφερε τίτλο, δεν έφτασαν καν κοντά.

Πηγαίνουν σε άλλη φιλοσοφία. Έδωσαν τον Χάρντεν πέρυσι και πήραν ένα χρήσιμο παίκτη τον Σεθ Κάρι, πήραν όμως και το μεγαλύτερο παλτό τα τελευταία χρόνια, τον Μπεν Σίμος.

kd-giannis

Οπότε είπαν φέτος να κινηθούν πιο έξυπνα. Ούτως ή άλλως ο KD είχε τόσο στραβώσει με τις απουσίες του Καϊρί που η συνύπαρξη τους φαινόταν αδύνατη. Οπότε έδωσαν τον Ϊρβινγκ στους Μαβς παίρνοντας τον χερά Ντιγουϊντί αλλά και τον Ντόριαν Φίνι Σμιθ.

Έδωσαν τον Ντουράντ παίρνοντας Μπρίτζες που έχει στόφα ηγέτη και θέλει να βγει μπροστά αλλά και τον Τζόνσον, ένα φόργουροντ με τρομερή εξέλιξη.

Συν πολλά νταφτ πικ πρώτου και δευτέρου γύρου, ακόμη και από τους Μπακς (πέντε) για τον Κράουντερ, οπότε τα επόμενα χρόνια θα μπορούν πιο εύκολα να πάρουν τους παίκτες που θέλουν, να συμπληρώσουν το παζλ μιας νεανικής ομάδας.

Ήδη παρά την ανομοιογένεια, οι Νετς έδειξαν πως βαδίζουν καλά. Χωρίς τις …πριμαντόνες , με μια ομάδα πολύ αθλητική που τρέχει με σπασμένα φρένα, κέρδισαν την κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα της φετινής ρέγκιουλαρ σίζον, τους Σέλτικς. Έχαναν με 28 στο 20 δεκάλεπτο (51-23) και τελικά όχι μόνο το γύρισαν αλλά κέρδισαν κι άνετα!

Άρα παίζει οι Νετς να τους έπιασαν όλους κορόιδο να έκαναν μια ομάδα νεανική, να έφτιαξαν ένα άλλο πρότζεκτ με υλικά όχι τόσο αναγνωρίσιμα αλλά με παίκτες με τρομερό ταλέντο και φιλοδοξία να αλλάξουν επίπεδο. Και ατομικά και στην ομάδα.

Με ρεκόρ 36-28 θα είναι στα πλέι οφ, χωρίς να μπουν στην περιπέτεια των πλέι ιν, αρκεί να μην πέσουν από την 6η θέση. Και μπορεί να μην πάνε για Πρωτάθλημα,  αλλά θα είναι ένας αντίπαλος που δύσκολα θα μπορεί κάποιος να τον καταβάλει.

Και μιας και η Ανατολή δείχνει αποδυναμωμένη, μπορούν να ονειρεύονται μια μεγάλη πορεία ακόμη και από φέτος. Τα υλικά τα έχουν. Αρκεί να βρουν τη χημεία και να μην έχουν τραυματισμούς.

Το “πείραμα” των Νετς έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όποιον βλέπει το άθλημα πέρα από τους πολυδιαφημισμένους σούπερ σταρς.

Έχει τεράστιο μπασκετικό ενδιαφέρον, καθώς είναι ένα πρότζεκτ με τεράστιες προοπτικές.

Μήπως οι Brroklyn Nets τους έπιασαν όλους κορόιδο;

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη