• emo.gr
  • Sport
  • Ο Γουεμπανιάμα & οι καλύτερες φουρνιές στα draft του ΝΒΑ
Ο Γουεμπανιάμα & οι καλύτερες φουρνιές στα draft του ΝΒΑ

Χαμός με το φετινό ντραφτ του NBA μιας και έχει έναν παίκτη που αναμένεται να αλλάξει το άθλημα!O Γουεμπανιάμα είναι ένας σέντερ ύψους 2.21 με πλαστικότητα κινήσεων περιφερειακού!

Χαμός με το φετινό ντραφτ του NBA μιας και έχει έναν παίκτη που αναμένεται να αλλάξει το άθλημα!

O Γουεμπανιάμα είναι ένας σέντερ ύψους 2.21 με πλαστικότητα κινήσεων περιφερειακού!

Βέβαια όλα αυτά αποδεικνύονται μέσα στο παρκέ. Ο χαμός πχ που είχε γίνει λίγα χρόνια πριν με τον Ζάιον Ουίλιαμσον απεδείχθη υπερβολικός, μιας και ο αθλητής αυτός είχε θέματα τραυματισμών και περιττών κιλών. Πέρα από κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις στη ρέγκιουλαρ σίζον, απέχει πολύ από το αρχικά αναμενόμενο.

Οι Σπερς λοιπόν για να πάμε στα φρέσκα κουλούρια πήραν το νούμερο 1, κάτι που σημαίνει πως πέραν πάσης αμφιβολίας θα επιλέξουν τον εκπληκτικό  Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Ο Γάλλος σέντερ είναι ήδη σούπερ σταρ και ο Γκρεγκ Πόποβιτς αναμένεται να στηριχθεί πάνω του, για την αναγέννηση της ομάδας, που έχει μάθει με Γάλλους σταρ όπως ο Τόνι Πάρκερ και ο Ντιαό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ντραφτ έχουν πραγματικό μπασκετικό «χρυσάφι».

Έχει ενδιαφέρον να κάνουμε την αναδρομή στα παλιά ντραφτ, όπου βέβαια κυριαρχούν αυτά που πρωταγωνίστησαν οι θρύλοι του αθλήματος:

Ντραφτ 1998

Ο Μάικλ Ολοβοκάντι έγραψε ιστορία ως ένα από τα πιο αποτυχημένα νούμερο ένα όλων των εποχών, αλλά υπήρξε μία εξάδα παικτών που έκαναν σπουδαία καριέρα. Ο λόγος για τους Μάικ Μπίμπι (νο 2), Αντάουν Τζέιμσον (νο 4) Βινς Κάρτερ (νο 5), Ντιρκ Νοβίτσκι (νο 9), Πολ Πιρς (νο 10) και ο Ρασάρντ Λιούις (νο 33).

Ντραφτ 1985

Ένα από τα ιστορικότερα ντραφτ ήταν εκείνο του 1985. Ο Πάτρικ Γιούινγκ βρέθηκε στην κορυφή κι έγραψε τη δική του ιστορία έστω κι αν δεν κατέκτησε κάποιο πρωτάθλημα. Τρομερή καριέρα και για τον Εξέβιερ Μακ Ντάνιελ που ήταν στο νούμερο τέσσερα και πέρασε στα τελειώματά του από τον Ηρακλή. Τη δική του ιστορία έγραψε ο Καρλ Μαλόουν, αν και ο Ταχυδρόμος έμεινε σχετικά χαμηλά στο νούμερο 13. Άξια αναφοράς και τα ονόματα των Κρις Μάλιν (νο 7), Ντέτλεφ Σρεμπφ (νο 8), Τσαρλς Όκλεϊ (νο 9) και Τζο Ντούμαρς (νο 18).

Ντραφτ 2003

Κατά πολλούς το κορυφαίο ντραφτ όλων των εποχών ήταν αυτό που έλαβε χώρα πριν από 20 χρόνια! Ο Λεμπρόν Τζέιμς που επιλέχτηκε στην κορυφή δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Καρμέλο Άντονι (νο 3), Κρις Μπος (νο 4), Ντουέιν Ουέιντ (νο 5), ενώ ακολούθησαν οι Ντέιβιντ Ουέστ (νο 18) και Μπορίς Ντιαό (νο 21).

Ντραφτ 1984

Και το ντραφτ του 1984 έμεινε στην ιστορία. Και οι λόγοι είναι εξαιρετικά απλοί. Ο Μάικλ Τζόρνταν μπορεί να έμεινε στο… τρία, με τον Χακίμ Ολάζουον να αποτελεί την πρώτη επιλογή ωστόσο υπήρξαν τότε κι άλλα τεράστια ονόματα. Ο λόγος για τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ που βρέθηκε στο νούμερο πέντε. Ακολούθησε ο Άλβιν Ρόμπερτσον (νο 7), ενώ το δικό του στίγμα στο ΝΒΑ άφησε και ο Τζόν Στόκτον που επιλέχθηκε στο νούμερο 16.

Ντραφτ 1996

ΠΚανείς  δεν πίστευε ότι αυτό το ντραφτ που θα γινόταν θα έβγαζε τόσους σούπερ σταρ. Η ποιότητά του φαίνεται μόνο και μόνο από το γεγονός ότι ο Κόμπι Μπράιαντ αποτέλεσε την 13η επιλογή! Στο νούμερο ένα βρέθηκε ο Άλεν Άιβερσον, στο δύο ο Μάρκους Κάμπι, στο τρία ο Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ, στο τέσσερα ο Στεφόν Μάρμπερι, στο πέντε ο Ρέι Άλεν, στο έξι ο Αντουάν Ουόκερ, στο 14 ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, στο 15 ο Στιβ Νας, στο 17 ο Ζερμέιν Ο’ Νιλ, στο 20 ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας και στο 24 ο Ντέρεκ Φίσερ. Αυτή η γενιά έβγαλε παίκτες που όλοι μαζί μέτρησαν 58 παρουσίες σε All Star Game. Αριθμός ασύλληπτος! Ο Κόμπι και ο Φίσερ έχουν πανηγυρίσει από πέντε πρωταθλήματα, δύο ο Άλεν και από ένα Ουόκερ και Στογιάκοβιτς. Δεν υπήρξε κλάση που να είχε τέτοια επιτυχία όσο αυτή και γι’ αυτό τοποθετείται στην κορυφή.

Ουδείς λοιπόν μπορεί να προδικάσει την τύχη μιας φουρνιάς από τα ντραφτ. Έχει πολύ αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα να διανύσει κάθε γενιά για να γράψει τη δική της ιστορία στο μαγικό κόσμο του NBA.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη