• emo.gr
  • Emotive
  • Έχασε τον Δούκα ο κάμπος
Έχασε τον Δούκα ο κάμπος

Οι “θέλω να προσφέρω¨, οι εκβιασμοί, ο ανασχηματισμός

Έχουν μεγάλη πλάκα τελικά οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πρώτη Κυριακή είναι χωρίς αμφιβολία των “θέλω να προσφέρω”. Η μάχη εκ του συστάδην των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων σκεπάζει τα πάντα.

Όποιοι κατάρτισαν δυνατά ψηφοδέλτια (Χαρδαλιάς) βγήκαν από την πρώτη. Το 43% ήταν ένα δώρο που δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν όλοι, κυρίως λόγω προσωπικών προεκλογικών επιλογών και λανθασμένων εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Η δεύτερη Κυριακή είναι κούρσα για δύο. Για άγνωστους λόγους η Κυβέρνηση επέλεξε να κομματικοποιήσει πλήρως τις εκλογές και πήρε την απάντηση στις κάλπες. Όχι τόσο απέναντι στο αναμενόμενο μπλοκ απέναντι της, όσο από την πλάτη που της γύρισαν οι δικοί της ψηφοφόροι.

Η περιφορά του Πρωθυπουργού σε όλες τις Περιφέρειες που παίζονταν ήταν μια πολύ κακή ιδέα.

Εκβιασμοί

Οι βασιλικότεροι του βασιλέως κινήθηκαν με τέτοιο τρόπο, που ακόμη και ο αξέχαστος εικονιζόμενος Σεβαστός Δούκας από τις Άγριες Μέλισσες μοιάζει πρόσκοπος.

Η σειρά εδώ και χιλιάδες χρόνια μένει η ίδια: ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις.

 Η «ύβρις» αποτελούσε μία βασικότατη έννοια στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων και χρησιμοποιούνταν για κάποιον που υπερεκτιμούσε τις ικανότητές του και συμπεριφερόταν με αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους.

Η άτη λιγότερο γνωστή ήταν η κίνηση του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «άτη», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του μυαλού, δε σταματούσε ο υβριστής να κάνει μαλακίες. Τη μια πάνω στην άλλη.

 Η «άτη» μαθηματικά και αβάδιστα οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη ανοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών. Τον κύκλο ολοκληρώνει έρχεται η “τίσις”, δηλαδή η τιμωρία και τη συντριβή ή καταστροφή του ατόμου που διέπραξε την ύβριν.

Ευρωεκλογές και ανασχηματισμός

Και πάνω που στην Κυβέρνηση είχαν παραγγείλει νέα καλάμια με κάμερες, GPS και αυτονομία 13 Περιφερειών προσγειώθηκαν απότομα. Οι ευρωεκλογές αποκτούν νέο ενδιαφέρον, καθώς η επιβεβαίωση της ηγεμονίας δεν είναι πλέον δεδομένη.

Στο πλαίσιο αυτό ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών. Με την πρώτη ευκαιρία και με την πίεση που άρχισε ελαφρά να ασκείται, το Μαξίμου θα πάει σε αλλαγές, ίσως πέραν πάσης φαντασίας.

Ο μόνος που θέλει ο λαός, είναι ο Δούκας Σεβαστός.

Δούκες 50-50

Για κάθε Δούκα που εξελέγη κάνοντας την ανατροπή, υπάρχει ένας άλλος Δούκας που προκάλεσε με τα λόγια, τα έργα και τη συμπεριφορά του. Ο Πέτρος είναι το πιο απλό παράδειγμα με το τίμιο 5% που έλαβε στον πρώτο γύρο, γιατί οι άλλες καταστάσεις είναι πιο σύνθετες και με πολλές υπόγειες παραμέτρους.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • 63 παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα στη Λαμία: θα δούμε σκληρές κυρώσεις να αναζητούν τους αποδέκτες τους ή θα πούμε πάλι “συμβαίνουν αυτά”;
  • Καλά πήγε κι αυτό το ζάρι: 6+5, ενδέκατο
  • Στα νέα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, δε συμμετέχει η Ολλανδία στον τελικό της Eurovision
  • Το παγκόσμιο χωριό είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό: πυροβόλησε πέρυσι στην Πετρούπολη, συνελήφθη φέτος στη Λυών