• emo.gr
  • Emotive
  • Κυβέρνηση: Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου
Κυβέρνηση: Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου

Ρόδα είναι και γυρίζει παιδιά, είναι άλλο να μην έχεις σοβαρό αντίπαλο και να νικάς και άλλο να νομίζεις πως έγινες ξαφνικά μια μίξη Ελευθερίου Βενιζέλου και Τόμας Τζέφερσον.

Ανήσυχες έως δύσκολες οι μέρες του Αυγούστου για την Κυβέρνηση. Πολλά τα μέτωπα, πολλά τα θέματα, οι επικοινωνιακές συνταγές με μαντρόσκυλα, “γερμανικούς ποιμενικούς” και φωνασκούντα τσιουάουα δεν πουλάνε πια, υπάρχει μια δυσκολία,. Πάμε ένα ένα τα ζητήματα.

-Κόμμα Σαμαρά: δημόσια λένε πως δεν τους αφορά, θα πατώσει, απειλούν διαβάζουμε με ισόβιο αποκλεισμό από τη ΝΔ όποιον σκέφτεται και τολμήσει να ακολουθήσει, στην πράξη φοβούνται πως θα ροκανίσει και τις τελευταίες ελπίδες για αυτοδυναμία. Την οποία έχουν χάσει, κάνει δεν κάνει κόμμα ο Σαμαράς, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Έχω και σοβαρές πληροφορίες για την επάνδρωση του νέου κόμματος, να τσεκάρω κάτι και θα επανέλθω με νέο σημείωμα.

ΔΕΘ και Τσίπρας: Άκου να θέλει να πάει το παλιόπαιδο να μιλήσει πριν τον Πρωθυπουργό. Λες και όποιος μιλήσει πρώτος θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ποια θεσμική απρέπεια; Ο Τσίπρας δεν είναι καν βουλευτής. Η ουσία είναι πως και δεκαπέντε μέρες να μιλά συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σπάζοντας το ρεκόρ του Κάστρο, είναι πολλοί αυτοί που τον ψήφισαν στο παρελθόν και τώρα δε θέλουν να τον ακούν καν. Απλά γυρνάνε κανάλι.

Εθνικά, μεταναστευτικό και Patriot: Οργισμένη αντίδραση του ΥΠΕΞ προς την Τουρκία, έκανε τους γείτονες να σκεφτούν να κρυφτούν στη Μεγάλη Ασία, αφήνοντας τη Μικρά. Αλλάζουμε και θέση στους Patriot, σκεφτόμαστε να γυρίσουμε κι αυτούς που είναι στη Σουηδική Αραβία, αλλά κάποιος πρέπει να αμυνθεί και των εδαφών μας στην έρημο. Οι νέες πιέσεις στο μεταναστευτικό από τη Νότια Κρήτη δημιουργούν ακόμη ένα θέμα “καυτή πατάτα”.

Πακέτο ΔΕΘ, ΤΑΑ και χρέος: Χρόνια ανάπτυξης, μειώνουμε το χρέος και καλά κάνουμε όπως λέει και το 60% του λαού που δεν ξεχνά τις ομορφιές των χρόνων των Μνημονίων. Εντωμεταξύ το πακέτο ΔΕΘ θα είναι ανάλογο με τις κρυφές δημοσκοπήσεις που θα λάβουν χώρα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Με το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε εκκρεμότητες και “ουρές” αλλά αυτά είναι “τεχνοκρατικά” δε θα τα διαβάσετε πουθενά. Ούτε πόσα λεφτά χάθηκαν, ούτε πόσα δόθηκαν άρον άρον σε προγράμματα “μηχανές ανάλωσης χρημάτων” για να μη χαθούν πόροι.

Δημόσιες συμβάσεις και κρατικό χρήμα: Δόθηκε σου λέει εντολή από πολύ ψηλά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι ασχολούνται με τις δημόσιες συμβάσεις και το διαμοιρασμό εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος. Αλλά μισό λεπτό, τόσα χρόνια τι γινόταν; Γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια; Βλέπαμε το κράτος ως λάφυρο; Ευνοούσαμε τους δικούς μας επιχειρηματίες. Φτιάξαμε μια Διοίκηση για να τους εξυπηρετεί χωρίς καμία αντίρρηση; Ερωτήματα…

Διαχείριση πυρκαγιών και αποζημιώσεων: παρά τα πολυδιαφημισμένα εναέρια μέσα, ο βαθμός της Κυβέρνησης στο ζήτημα της πρόληψης και της διαχείρισης των πυρκαγιών είναι χαλαρά κάτω από τη βάση. Η πίεση για τις αποζημιώσεις θα συνεχιστεί, στην Κυβέρνηση προσεύχονται να βοηθήσει ο καιρός, ο Θεός και η τύχη και να μην έχουμε άλλες μεγάλες φωτιές.

Ακρίβεια και κοινωνική δυσφορία: το έχουν σου λένε και από αρχές Σεπτεμβρίου ο προϋπολογισμός των λαϊκών νοικοκυριών θα ελαφρυνθεί με μειώσεις σε βασικά αγαθά και σχολικά είδη. Μέχρι τότε η κοινωνική δυσφορία εντείνεται καθώς ο μέσος Έλληνας και η μέση Ελληνίδα, επιστρέφει από διακοπές και βλέπει το βουνό των υποχρεώσεων που έχει αν αντιμετωπίσει. Κερασάκι στην τούρτα η υψηλή ζέστη τέλος Αυγούστου που θα φουσκώσει τους λογαριασμούς των ζάμπλουτων εταιρειών ενέργειας.

Σκιαγραφήσαμε λίγο τα πιο βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν στην Κυβέρνηση που νιώθουν πως δεν τους βγαίνει τίποτα. Ρόδα είναι και γυρίζει παιδιά, είναι άλλο να μην έχεις σοβαρό αντίπαλο και να νικάς και άλλο να νομίζεις πως έγινες ξαφνικά μια μίξη Ελευθερίου Βενιζέλου και Τόμας Τζέφερσον.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μετά τα φωτοβολταϊκά μπαλκονιού θα έρθουν και τα πλάτης. Εκατομμύρια ώρες ηλιοθεραπείας είναι κρίμα να μη γράφουμε και καμιά κιλοβατώρα
  • Η εφαρμογή του Νόμου για τα μη κρατικά ΑΕΙ πήγε καλά, πήγε εξαιρετικά, με τη σφραγίδα του ΣτΕ
  • Ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις: μόνο πυρκαγιές, μεταγραφές, ίσως & νέα κόμματα!
  • Τρομακτική, τεράστια και ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό, ορατή από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, οι καπνοί και η στάχτη φτάνουν στην Πελοπόννησο