• emo.gr
  • emollient
  • Καζαμίας 20-20
Καζαμίας 20-20

η συνήθεια που (ευτυχώς δεν) έγινε λατρεία, που όταν βγαίνει αληθινός κάποιοι παθαίνουν νίλα, μπάτσι, μπάτσι, Μπατσινίλα!

Για ακόμη μια χρονιά γράφουμε Καζαμία, η συνήθεια που (ευτυχώς δεν) έγινε λατρεία, που όταν βγαίνει αληθινός κάποιοι παθαίνουν νίλα, μπάτσι, μπάτσι, Μπατσινίλα!

Γιατί τώρα που έφυγαν οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, ήλθε η ώρα να αναδειχτούν και να μεγαλουργήσουν οι αυτόκλητοι κεντροαριστεροί, που πολεμούν νυχθημερόν το σύστημα εκ των (πολύ) έσω, πιο έσω μπαίνεις Μαξίμου ή Προεδρικό.

Φέτος δεν θα αναρτηθεί σε δύο άτοκες ισόποσες δόσεις όπως πέρυσι (βλέπε δώθε και κείθε), αλλά σε μία και καλή, για βαθμό είκοσι, για διπλό εικοσάρι, 20-20 (Νεοελληνική Λογοτεχνία- Γλώσσα- Λαβράκι & άλλες εφευρέσεις)

serras

Iανουάριος: Την προπαραμονή των Φώτων, οι φήμες οργιάζουν πως ο επόμενος ΠτΔ θα είναι ο Βασίλης Λεβέντης: κεντρώος μεν, αριστερός δεν.

Παράλληλα, η συμφωνία με Ισραήλ & Κύπρο  για τον Eastmed χαρίζει ενθουσιασμό σε όλη τη χώρα: τρελές πωλήσεις σε φθηνό αλκοόλ για να ζεσταθεί ο κοσμάκης που ξεχαρμανιάζει μες το κρύο και το αγιάζι.

Ο αγωγός φυσικού αερίου,θα περάσει από την Κρήτη και έτσι τα ρακοκάζανα θα θερμαίνονται με την τελευταία λέξη της μόδας.

Μετά από απαίτηση των αραβικών χωρών θα περνάει και από τη Μύκονο: θα το μεταφέρουν καμήλες, τραγουδώντας μα δεν τελειώσαμε, τον ήλιο απλά για λίγο τον παγώσαμε.

Η χρονιά είναι μετεκλογική, δίσεκτη, ηλεκτρονική και ανοξείδωτη. Η αριστεία βαράει κόκκινα, όταν αποκαλύπτεται πως θορυβώθης και ολίγον ερεβώθης Υπουργός δεν έχει τελειώσει το Νηπιαγωγείο. Ψάχνει τα χαρτιά του και δε βρίσκει τίποτα.

Παραιτείται όταν όλοι ανακαλύπτουν την πραγματική ηλικία του. Έκρυβε τρία χρόνια στο βιογραφικό του, τα χρόνια της  ανέμελης νιότης που κοπροσκύλιαζε, κάνοντας προσομοίωση για την πολιτική του καριέρα.

Ώρα να φύγουν οι δεινόσαυροι από την πολιτική σκηνή, να έρθουν οι πεταλούδες.

petalouda

Φεβρουάριος: Ψηλός όσο ποτέ μέσα στην τετραετία, ευθυτενής, μας υποδέχεται με λιακάδες και η Γκρέτα έρχεται με ιστιοφόρο στην Ελλάδα, να ξεσηκώσει το λαό στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή.

Στο Κάβο Ντόρο την πιάνει θάλασσα και έτσι αναβάλλεται η ομιλία της στο Κοινοβούλιο λόγω ναυτίας.

Την επομένη ξεσπά η κακοκαιρία Ηλιόφωτος που ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 20+20 βαθμούς Κελσίου Φλεβάρη μήνα.

Οι αγρότες ανάβουν τα τρακτέρ, αλλά ξενερώνουν με τη ζέστα και μετά από μια βδομάδα τα παρατάνε όλα και γυρνάνε σπίτι να δουν τη νέα σεζόν των Peaky Blinders, σε συντεταγμένη πορεία με τη Γκρέτα στο πρώτο τρακτέρ να απαιτεί σε παγκόσμια live σύνδεση, όλα τα κιλά -how dare you- όλα τα λεφτά.

PEAKY_BLINDERS_SEASON_FOUR_1000_a

Μάρτιος: O Πρωθυπουργός είναι κοντά στο να βρει τον επόμενο ΠτΔ, που δεν είναι ο Λεβέντης, καθώς κάποιοι κακοπροαίρετοι ξέθαψαν ένα παλιό βίντεο με κατάρες.

Φαβορί η Άννα Διαμαντοπούλου, αουτσάιντερ ο Νίκος Χριστοδουλάκης, κερδίζει η πρώτη τους πάντες (και τον Προκόπη που είχε ανεβάσει κατακόρυφα τις πιθανότητες του για ανανέωση μέσα στο 2020) και γίνεται η πρώτη ελληνίδα Πρόεδρος.

Αυξάνονται τα χρέη των ιδιωτών προς την Εφορία, που σιγά που θα τα πλερώκουν οι αχαΐρευτοι.

Το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνει πως το κράτος δε θα μας ψήνει πια το ψάρι στα χείλη: θα προπληρώσει όλους τους προμηθευτές του εντός τριών ημερών για μια δεκαετία, προκειμένου να πέσει φρέσκο -σαν το χιόνι- χρήμα στην οικονομία

beautifulneverseenmonicabellucci_3

Απρίλιος: Το Πάσχα πέφτει 12/4, οι επενδύσεις έρχονται σωρηδόν μετά τη δεκαετία των Παθών. Η Κυβέρνηση κάνει πράξη (ήταν δίκαιο) τις δεσμεύσεις της για επιστροφή συντάξεων και όλη η θρησκευόμενη τρίτη ηλικία πάει στους Αγίους Τόπους, πιστεύοντας στο θαύμα που επιτέλους έγινε.

Το Άγιο Φως έρχεται από τα Ιεροσόλυμα όχι με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά Περιφερειάρχη, που στην πράξη έχει αποδειχτεί πως είναι ανώτερο.

Τα κοκορέτσια τρώγονται στα κλεφτά, μιας και έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή τους. Στο νέο τετραψήφιο αριθμό 0000 οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν όσους τρώνε ψημένα εντόσθια και όσους παίζουν ποδοσφαιράκι με κοκορέτσια.

kokoretsi

Μάιος: Πρώτη Μαΐου και 4 εκατομμύρια λαού συρρέουν στη μία και μοναδική εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μεταστροφή του κόσμου και ζητά εκλογές, για αρχή φοιτητικές.

Ξεκινά και πάλι το Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο μετά την αποχή των διαιτητών από τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά μιας και δεν προλαβαίνουν όλες τις αγωνιστικές, τα ματς γίνονται virtual στα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ και πρωταθλητής αναδεικνύεται για ξεκάρφωμα ο Ατρόμητος.

Ο Ολυμπιακός κατακτά στις 27/5 το Europa League στο Γκντανσκ, κερδίζοντας 6-1 τη Μ. Γιουνάιτεντ, και τα επτά γκολ ο επανακάμψας από τον τραυματισμό του Φορτούνης, πιο εντυπωσιακό από όλα το αυτογκόλ από τα πενήντα μέτρα.

fortou

Ιούνιος:  Νέα κρίση στα ελληνοτουρκικά, καθώς ο Ταγίπ έσαξε νέους χάρτες πριν τη λήξη του σχολικού έτους (με ξύσμα ξυλομπογιάς και μπαμπάκι Λαρίσης) για τη Μεσόγειο, αλλά και την Κασπία.

Η Άγκυρα έρχεται σε ιστορική συμφωνία με την Αϊτή, σχετικά με την ΑΟΖ στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό, βάσει του κανόνα της μέσης γραμμής.

Όλοι οι άλλοι που υπάρχουν στο ενδιάμεσο, έχουν ΑΟΖ όσο φτάνει το μέγιστο χειμέριο μακροβούτι.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις κρατάνε όλο το μήνα, γιατί οι άριστοι πρέπει να έχουν αντοχές. Εκτός από τα μαθήματα, δίνουν αγωνίσματα στο στίβο και στίβο μάχης προκειμένου να εισαχθούν σε όλες τις φιλολογικές σχολές.

Ο Λευκός Πύργος γίνεται ασπρόμαυρος για χάρη του Πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο βόλεϊ, ο Προμηθέας θα έπαιρνε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, αλλά το μπάζερ μπίτερ τρίποντο του Μάντζαρη μέσα στο ΟΑΚΑ στον πέμπτο τελικό, ήταν άστοχο.

mazoretes

Ο Ολυμπιακός θυμάται πως κάποτε έπαιρνε Ευρωλίγκες και σχεδιάζει ακόμη μια χρονιά με βάση τον επανακάμψα στην Εθνική Ομάδα αειθαλή Βασίλη Σπανούλη.

Ιούλιος: Επανέρχονται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου τα μπάνια του λαού, ενώ τα ροζ φλαμίνγκο  διώκονται από τις παραλίες ως μπανάλ και νττεμοντέ.

Η 4η Ιουλίου,η ημέρα της Ανεξαρησίας, καθιερώνεται ως επίσημη αργία στην Ελλάδα, στην πιο έντιμη πολιτικά πράξη μεταπολεμικά, σύμφωνα με το διεθνή Τύπο. Έπονται το Χάλουγοιν και η thanksgiving day, που αμφότερες γιορτάζονται σε κάθε ελληνικό σπίτι με λαμπρότητα.

Ο Τσιτσιπάς κατακτά το Γουίμπλεντον και ο Προκόπης σπάει τη σιωπή του με ένα λογύδριο που εξυμνεί την ανωτερότητα της Μεσσηνιακής φυλής.

Η Πρόεδρος Άννα Διαμανοπούλου υποδέχεται τους πολιτικούς αρχηγούς στην επέτειο για την αποκατάσταση ης Δημοκρατίας. Μαζί τους και ο Παύλος Γερουλάνος που εντωμεταξύ έχει ρίξει από την αρχηγία του ΚινΑλ τη Φώφη με έκτακτο συνέδριο και τακτικές κινήσεις.

krayion

Αύγουστος: Φτωχή η ελληνική συγκομιδή σε μετάλλια, στους Ολυμπιακούς του (σύνδεση με) Τόκιο. Χρυσή η Στεφανίδου, χάλκινο η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, χρυσό και η Εθνική μπάσκετ του Πιτίνο, νικώντας στον τελικό τις ΗΠΑ με 120-119, μετά από τρεις παρατάσεις και νικητήριο καλάθι του Καλάθη, μετά από μακρινό ριμπάουντ του Γιάννη και ασσίστ του Σλούκυ Λουκ.

Χαμός σην επιστροφή των Ολυμπιονικών στο Ελ Βεν, σπάνε την πόρτα εξόδου για να χωρέσουν οι νικητές, ενώ πλήθος τουριστών τους επευφημεί, στο γύρο θριάμβου με ανοικτό πούλμαν και κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου ο Βασιλακόπουλος αποθεώνεται σαν ημίθεος και μετά παραιτείται του αξιώματός του.

giannis

Σεπτέμβριος: Τα σχολεία δεν ανοίγουν γιατί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές απεργούν χωρίς μισθολογικά αιτήματα, αλλά καλώντας την Πολιτεία να παρέμβει θεσμικά στο διαρκές και καθημερινό μπούλινγκ που δέχονται από τους μαθητές.

Θα χαθούν δέκα μέρες μαθημάτων, γεγονός που δε διασαλεύει το πρόγραμμα των Φροντιστηρίων.

Με αφορμή την κρίση στην Παιδεία γίνεται ευρύς ανασχηματισμός: ο Κικίλιας αλλάζει χαρτοφυλάκιο με την Κεραμέως και ο Άδωνις πάει κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Πέτσα που μετακομίζει στο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Βορίδη να καλύπτει τη θέση του Άδωνι για να κλείσει ο κύκλος των νέων ευκαιριών των ίδιων Υπουργών.

Οκτώβριος: είναι σπάνιος ο συγκεκριμένος μήνας, γιατί έχει πέντε Σαββατοκύριακα, με ελάχιστες εργάσιμες ανάμεσα, με αποτέλεσμα να πέσει η χώρα τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας & υλοτομίας

Στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει εκτός Προγράμματος και άγημα εργατών από αυτούς που άνοιξαν την πρώτη τρύπα του Μετρό στην πόλη, την επονομαζόμενη και τρύπα Κούβελου.

Η Διοίκηση του Μερό δράττει την ευκαιρία και ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως τα εισιτήρια που αγοράστηκαν από τους αυτόματους πωλητές (ονείρων) στα εγκαίνια του έργου επί ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν ως το 2022, με πρόβλεψη οι πρώτοι συρμοί να κινηθούν το 2023.

metro 1

Νοέμβριος: Οι Θεσμοί επιστρέφουν για ακόμη μία μεταμνημονιακή αεροπορική και ναυτική εποπτεία, αλλά γνωρίζοντας πλέον καλά μετά από τόσα χρόνια μελέτης το ποιος πραγματικά φταίει για το χάλι της χώρας, συμμετέχουν στην Πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοέμβρη.

Στη Βουλή ενώνεται μαζί τους και ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που θέλει να δώσει το μήνυμα της ενότητας κομμάτων και τρόικας και παράλληλα να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στη μέση πέρυσι.

Τριάντα πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα, το Τζάμμπο βγάζει διαφήμιση με τον Ρόμπι Φάουλερ να ρουφά τη σκόνη του κουραμπιέ και προκαλεί σάλο.

fowler

Δεκέμβριος: Ο μύλος των Ξωτικών έχει μετακομίσει στη Βασιλίσσης Σοφίας που φωτίζεται με λάμπες θυέλλης.

Η Αντιπολίτευση καταγγέλει την Κυβέρνηση για ταξική πολιτική υπέρ των αρίστων ξωτικών και λοιπών φρικιών καθώς και για τη συντήρηση του μύθου του κόκκινου Άγιου Βασίλη, ο οποίος εκτός από ερυθρόλευκος είναι και καπιτάλα μέχρι τα κέρατα του Τάρανδου.

Έρευνα αποκαλύτπει πως οι ελληνίδες είναι άπιστες, αλλά οι Έλληνες ασφαλώς περισσότερο.

anastasia-draka-tsifteteli

Η “κακοκαιρία” για τον αντρικό πληθυσμό έχει ονοματεπώνυμο: η Αναστασία Δρακά ξαναχτυπά με τσιφτετέλι στην επομπή Θεσμό “στην υγειά μας ρε παιδιά” που πλέον μεταδίδεται μόνο από το Netflix.

Αθλητική εφημερίδα βγαίνει με πρωτοσέλιδο “χανόμαστε και σεις πηδάτε στο βρόντο” και δώρο φρεσκοληγμένα προφυλακτικά.

stefanidi

Το 2020 κλείνει με μήνυμα προς πολλαπλούς αποδέκτες του πρώην ΠτΔ Προκόπη Παλόπουλου, που σπάει τη σιωπή του στην πρώτη επέτειο της άδικης αποπομπής του διοικητή της Τροχαίας για το μπάχαλο στη Μαλακάσα.

Συνδέει τη θυσία του με το 2021 και τα διακόσια χρόνια από την Παλιγγενεσία, γαι την επέτειο της οποίας  θα περιμένετε μόλις ένα χρόνο και τον επόμενο Καζαμία για να μάθετε πρώτοι, με ατόφια και πλέρια αντικειμενικότητα, τι πραγματικά θα συμβεί.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη