• emo.gr
  • Sport
  • Τον έβαλε στα καλάθια
Τον έβαλε στα καλάθια

Ο Όντομ δεν δικαιώνει την απόκτησή του, ο Χάκετ κινείται σε μέτρια επίπεδα, ενώ και ο Σρόμπερι δεν είναι κάτι παραπάνω από ρολίστας. Ανακατατάξεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα υπάρξουν οπωσδήποτε, μιας και με την επάνοδο του Λοτζέσκι, περισσεύει ένας ξένος

Η Ζαλγκίρις επικράτησε δίκαια του Ολυμπιακού με 75-55, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Top 16. Ήττα σε δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς και ο διαφαινόμενος περίπατος, στον όμιλο με τα θηρία, έγινε κόλαση.

Έχει τα ελαφρυντικά του ο Ολυμπιακός με τους τραυματισμούς τόσο του Πρίντεζη, που ουσιαστικά έπαιξε απροπόνητος, όσο και του Τζέιμς που παρουσίασε πρόβλημα στο γόνατο πριν το ματς και αποκλείστηκε από την 12άδα, αλλά δεν έβγαλε ενέργεια και δεν αντέδρασε για να διεκδικήσει το ματς. Τα στατιστικά του και ιδίως η αστοχία του τον οδήγησαν στην ήττα. Ενδεχομένως στο πίσω μέρος των παικτών του Σφαιρόπουλου να υπάρχει μόνο το ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ.

Η Ζαλγκίρις ήταν ενθουσιώδης, διάβασε πολύ καλά το πρόβλημα του ΟΣΦΠ στη ρακέτα, τάισε τους ψηλούς και έπαιξε με διεισδύσεις. Στο ντεμπούτο του ο Σάρας έδειξε ότι μπορεί να ασκήσει την προπονητική σε υψηλό επίπεδο, αφού τουλάχιστον στη χώρα του χαίρει απεριόριστου σεβασμού και εμπνέει τους ομοεθνείς του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμπιστεύτηκε και χαμηλό σχήμα (στο «4» ο Παπαπέτρου) το οποίο όμως απέτυχε (χωρίς σκορ για 5:24), ενώ τόσο ο Μιλουτίνοφ, όσο και ο Αγραβάνης υστερούν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας ως φουνταριστοί. Τα δύο τρίποντα από Στρόμπερι και Μάντζαρη στο 29’  δεν είχαν συνέχεια διότι ο Ολυμπιακός έκανε μόνο λάθη και βιαστικές επιλογές χάνοντας φυσιολογικά με διαφορά 20 πόντων (που έχει τη σημασία της). Ο Όντομ δεν δικαιώνει την απόκτησή του, ο Χάκετ κινείται σε μέτρια επίπεδα, ενώ και ο Σρόμπερι δεν είναι κάτι παραπάνω από ρολίστας. Ανακατατάξεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα υπάρξουν οπωσδήποτε, μιας και με την επάνοδο του Λοτζέσκι, περισσεύει ένας ξένος.

Για τους Λιθουανούς, ο Παούλιους Γιανκούνας ήταν ασταμάτητος στα 29:19 που έπαιξε. Ο Λιθουανός είχε 18 πόντους (8/10δ., 0/1τρ., 2/2β.), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα λάθος. Εξαιρετικός και ο Ίαν Βουγιούκας με 13 πόντους (6/8δ., 1/1β.), 4 ριμπαόυντ, 2 ασίστ, 4 λάθη κι ένα κλέψιμο. Ο Μάντας Καλνιέτις φεύγει για την Αρμάνι κλείνοντας με νίκη την έως τώρα παρουσία του στην ιστορική Ζαλγκίρις.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Βένε (3ριμπ.), Λεκαβίτσιους 7 (2/3δίπ.), Πότσιους 2 (1/1δίπ.), Καλνιέτις 2 (1/1δίπ., 4ασ.), Σεϊμπούτις 11 (4ριμπ.), Μότουμ 9 (5/5βολ.), Γιανκούνας 18 (6ριμπ.), Βουγιούκας 13 (4ριμπ.), Σάιους, Χάνλαν 2, Ουλανόβας 11 (7ριμπ.)
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 11 (6/6βολ., 2ριμπ.), Χάντερ 8 (9ριμπ.), Παπαπέτρου 5 (2ριμπ.), Σπανούλης 6 (0/5τρίπ., 3ασ., 4λ.), Στρόμπερι 3 (0/2δίπ., 1/4τρίπ., 6ριμπ.), Μιλουτίνοφ 4 (5ριμπ.), Πρίντεζης 7 (1/5δίπ., 1/5τρίπ., 2/2βολ., 2ριμπ.), Αγραβάνης (8:09), Μάντζαρης 4 (0/1δίπ., 1/4τρίπ., 1/2βολ.), Χάκετ 7 (2/5δίπ., 0/2τρίπ.), Αθηναίου (0/1τρίπ., 1ριμπ. σε 6:40)

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη