• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Τρόμος για τα 100 δολάρια το βαρέλι
Τρόμος για τα 100 δολάρια το βαρέλι

Κάτω και υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχομένως εξηγούνται καλύτερα οι ανταγωνισμοί αλλά και τα στρατόπεδα που αντιμάχονται με σφοδρότητα στο έδαφος της Συρίας.

Τα γεωπολιτικά τεκταινόμενα έχουν επίπτωση στις διεθνείς αγορές, ωθώντας ψηλά τις τιμές εμπορευμάτων, αλλά δίνουν τροφή και σε σενάρια, που αντιμετωπίζονται με τρόμο από τις χώρες- καταναλωτές ενέργειας και πρώτων υλών.

Με τον Λευκό Οίκο να εξετάζει κατά πόσο θα επιβάλλει νέες κυρώσεις στο Ιράν, αποκλείοντάς το  εκ νέου από τη διεθνή αγορά πετρελαίου, η τιμή του αργού έχει πάρει για τα καλά την άνω βόλτα

Αίσθηση προκάλεσαν οι πληροφορίες του Reuters, που θέλουν τη Σαουδική Αραβία να καλοβλέπει (και άρα να προμοτάρει;) το σενάριο για άνοδο των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 80, ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι!

Το Ριάντ έως και πριν από λίγο καιρό εμφανιζόταν μετριοπαθές και ικανοποιημένο με τις τιμές κοντά στα 70 δολάρια αλλά οι αυξανόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες για την προώθηση μεγάλων projects το κάνουν να επιθυμεί ακόμη πιο ψηλές τιμές.

Το ενδεχόμενο νέων αμερικανικών κυρώσεων στην Τεχεράνη, ασφαλώς και δημιουργεί αισιοδοξία στο βασίλειο του Σαούντ, που θεωρεί την σιιτική χώρα τον μεγαλύτερο αντίπαλο στις εξαγωγές πετρελαίου και ασφαλώς και στην κούρσα επιρροής στη Μέση Ανατολή.

Κάτω και υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχομένως εξηγούνται καλύτερα οι ανταγωνισμοί αλλά και τα στρατόπεδα που αντιμάχονται με σφοδρότητα στο έδαφος της Συρίας.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μπήκε στην μικροπολιτική ατζέντα και η Τούνη. Έπονται οι “Ούνοι”
  • Η νίκη του AfD στη Σαξονία επαναφέρει τη Γερμανία στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Οι τωρινές γενιές Γερμανών δεν ντρέπονται όπως οι προηγούμενες για τις ναζιστικές θηριωδίες
  • Μετά τον Τζολάκη και ο Μουζακίτης στη Χαλ. Έγινε πρόταση και στον Τσουκαλά, αλλά αυτός δε φεύγει με τίποτα
  • Η καλύτερη από όλες τις “καλές ιδέες” είναι να ανοίξουν οι “ντουλάπες” όσων άσκησαν εξουσία να δούμε πόσους “σκελετούς” κρύβουν