• emo.gr
  • Sport
  • Α2: Τρικούπης, Τρίτωνας & τριψήφια σκορ τα highlights
Α2: Τρικούπης, Τρίτωνας & τριψήφια σκορ τα highlights

Οίακας- Τρίτωνας σε ένα ματς που από παράσταση για ένα ρόλο έγινε γκραν γκινιόλ

O Χαρίλαος Τρικούπης έκανε την πιο επική ανατροπή της χρονιάς, γυρνώντας το ματς από το -16: κέρδισε με 15 πόντους τον Φίλιππο στη Βέροια και με 12-0 είναι το απόλυτο φαβορί για την απευθείας άνοδο.

Ο Κόροιβος έκανε μεγάλο διπλό μέσα στο Αγρίνιο στην παράταση και την τριπλέτα των μεγάλων διπλών στην Περιφέρεια συμπλήρωσε αναπάντεχα ο Τρίτωνας που πέρασε εμφατικά και στο τέλος αγχωτικά από το Ναύπλιο.

Στο κλεινόν άστυ ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα κόντρα στο Ανατόλια, ο Διαγόρας κέρδισε με 30 πόντους και κατοστάρα την Καρδίτσα, ενώ η Δάφνη Δαφνίου επέστρεψε στις νίκες νικώντας τον Αμύντα.

Στην Πάτρα ο Απόλλων με τον αειθαλή Τσάμη δεν είχε πρόβλημα κόντρα στο Ψυχικό, ενώ στην Καβάλα η Ελευθερούπολη νίκησε 106-90 το Παγκράτι των πέντε απουσιών και του υπηρεσιακού προπονητή, μετά την αποχώρηση του Τόλη Κουτρούλια

Οίακας- Τρίτωνας σε ένα ματς που από παράσταση για ένα ρόλο έγινε γκραν γκινιόλ

Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Τρίτωνας πέρασε από το Ναύπλιο σε ένα απόγευμα που απέδειξε πως πήγε διαβασμένος και ψυχωμένος για το μεγάλο διπλό.

Ο κόουτς Μιχελάκος και το τιμ του είχαν σχεδιάσει άριστα το ματς με εκτεταμένο ροτέισον, αιφνιδιάζοντας με πολλά διαφορετικά plays τον κόουτς Κουλουριώτη.

Μετά το 19-24 του πρώτου δεκαλέπτου, γρήγορο μπάσκετ και βομβαρδισμό τριπόντων, ήρθε η απόλυτη υπεροχή και διψήφιες σταθερά διαφορές. Το μάζεψε κάπως το ματς ο Οίακας στους 12 στο ημίχρονο με Παπαντωνίου & Ψημίτη, παίρνοντας σκορ και μέσα από το ζωγραφιστό κυρίως με τον Τζόλε, ενώ από πλευράς Τρίτωνα Κόκκαλης, Παπαρέγκας, Καλαντζής και Παπαδημητρίου είχαν φορτώσει το καλάθι του Οίακα με τρίποντα και αιφνιδιασμούς, κυρίως δευτερεύοντες.

Η ίδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο με την διαφορά να φτάνει και στους 17, αλλά το 4ο φάουλ του Κόκκαλη να αλλάζει τις ισορροπίες στο ματς. Με ακόμη ένα επιθετικό φάουλ, μόλις μπήκε στο 4ο, με 6 λεπτά για τη λήξη, ο συνήθης πρωταγωνιστής της ομάδας δεν έπαιξε ουσιαστικά στο β ημίχρονο, έχοντας συνολικά κάτι παραπάνω από 20 λεπτά συμμετοχής.

triton3

Εκεί ο Τρίτωνας έδειξε χαρακτήρα, η τριπλέτα των ψηλών (Κουκουνιάς, Στανόγεβιτς, Μαλτέσιος) ήταν καταπληκτική: οι δύο πρώτοι με double double κόντρα στην ισχυρή φροντ λάιν των Ναυπλιωτών, o Μαλτέσιος το νικητήριο 75-71 με λέι απ στον αιφνιδιασμό.

Ο Οίακας είχε ισοφαρίσει με τον Τζόλε σε 71-71 με το γήπεδο να έχει πάρει φωτιά, αλλά ο Καλαντζής με δίποντο από τη γωνία ξανάδωσε το προβάδισμα στον Τρίτωνα.

Με το σκορ στο 75-73 και 7΄΄ να απομένουν, ο Τρίτωνας είχε τη μπάλα και τον έλεγχο, η κακή συνεννόηση στην επαναφορά λόγω άγχους, έδωσαν την μπάλα στον Οίακα. Λογικά η μπάλα πήγε στον Κουμπούρα, που έκανε ντράιβ υπό πίεση για να στείλει το ματς στην παράταση, αστόχησε και το ριμπάουντ ήταν πάλι του Τρίτωνα, που έφυγε με ένα παλικαρίσιο, ένα καθαρό διπλό, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα που του προέκυψε μέσα στο ματς.

Και ήταν η διάθεση για την υπέρβαση αυτή που έδωσε τη νίκη: ο Κούτουλας ήταν σε κακή μέρα επιθετικά, προφέροντας όμως διψήφιο νούμερο ριμπάουντ, επτά ασσίστ και την ψυχραιμία του στις βολές,ενώ και οι Βερτούδος, Γάργαλης ήταν ψυχωμένοι για να φέρουν εις πέρας τους ρόλους που τους ανατέθηκαν.

Η ομάδα της γειτονιάς του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπήκε έτσι γερά στο παιχνίδι των πλέι άουτ και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που βρέθηκε στα σαλόνια της Α2.

ΟΙΑΚΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΤΡΙΤΩΝΑΣ 73-75
Τα δεκάλεπτα: 19-24, 34-42, 52-65, 73-75
Οίακας Ναυπλίου (Κουλουριώτης): Σιμιτζής 4, Ραζής, Κουμπούρας 5 (7 ασίστ), Παπαντωνίου 12 (3/5 διπ., 1/3 τριπ., 3 ασίστ), Τζόρτζεβιτς 24 (6/10 διπ., 10 ριμπ.), Βύρλας 1, Καλλινικίδης 4, Σκορδάς, Μακρής 12 (4/6 διπ., 6 ριμπ.), Ζώρζος 2, Ψημίτης 9 (3/5 τριπ.).
Τρίτωνας (Μιχελάκος): Παπαδημητρίου 6 (2/2 τριπ.), Κουτούλας 3 (11 ριμπ., 7 ασίστ), Γάργαλης, Καλαντζής 13 (3/9 τριπ.), Κόκκαλης 9 (1/3 τριπ.), Παπαρέγκας 13 (2/5 τριπ., 4 ριμπ.), Μαλτέσιος 7, Σπυριδάκης,, Κουκουνιάς 12 (4/7 διπ., 10 ριμπ., 1 κοψ.), Βερτούδος 2, Στανόγεβιτς 10 (16 ριμπ.).

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη