• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Άγριες μέλισσες: η σειρά εποχής που έγινε σαπουνόπερα
Άγριες μέλισσες: η σειρά εποχής που έγινε σαπουνόπερα

Ποιοι ηθοποιοί θα ενσάρκωναν τους ρόλους στα 60ς ;
+spoiler

Η σειρά που έσκασε σα βόμβα στην ελληνική ελεύθερη τηλεόραση της ευκολίας και των κλισέ.

Οι Άγριες Μέλισσες που αποθεώθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό κατά την πρώτη σεζόν για το σενάριο, τις ανατροπές, την καταγραφή των ηθών μιας άλλης εποχής και τους εξαιρετικούς ηθοποιούς που είχε η διανομή.

Πολλοί από αυτούς έκαναν την πρώτη τους μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία με τη σειρά, όντας θεατρικοί ηθοποιοί από κούνια.

Φέτος δεν έχει φονικά, δεν έχει εκπλήξεις, ένα σενάριο που ξεδιπλώνεται πολύ αργά και με επαναλήψεις, υποπλοκές χωρίς νόημα και πολύ πέταμα της μπάλας στην εξέδρα να αυγατίσον τα επεισόδια.

Προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού έχει κάργα ζευγαρώματα, παράνομα, νόμιμα, ημιμόνιμα, πλατωνικά, ενίοτε και μόνο στα χαρτιά: ο Μπάμπης με την Ασημίνα, ο Χωροφύλακας με τη Σοφούλα που τη θέλει κι ο Διοικητής, ο Εισαγγελέας με την Πηνελόπη, ο Κωνσταντής με τη αρραβωνιάρα και τη Δρόσω στο μυαλό, ο Μιλτιάδης που σουτάρει το αμόρε που τον περίμενε χρόνια, ο Λάμπρος που περιμένει τη Λενιώ και την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ.

Γίνεται έτσι σαπουνόπερα, αδυνατώντας να καταγράψει τα τρομερά ελληνικά 60ς, μένοντας στα 50ς της πρώτης σεζόν.

Για πολλούς είναι μια απογοήτευση πια, αν και σε συνθήκες καραντίντας εξακολουθεί να έχει κοινό, χάνοντας όμως την ταυτότητα, την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα της, γινόμενη λίγο “του συρμού”.

Στην εποχή του Νέτφλιξ και όλων των συνδρομητικών ο πήχυς για μια αποδεκτή σειρά είναι ψηλά.

Ποιοι ηθοποιοί θα ενσάρκωναν τους ρόλους στα 60ς

Η μισή σειρά φέτος είναι ο Στάλιν του Κάμπου, ο Βόσκαρης σε ένα ρόλο που μόνο αυτός και ο Σπύρος Καλογήρου θα μπορούσαν να παίξουν. Αρκεί να μην ψαλιδίζει το μούσι, γιατί τότε φέρνει περισσότερο σε συνδικαλιστή της ΠΑΣΠ το 1984.

Η Διδασκάλου τα λέει ώρα και όπως αρμόζουν στην τάξη μας, αν είχε στη σημερινή ηλικία στα ΄60ς η Τασσώ Καββαδία θα ήταν άνεργη.

asiminia-nikiforos-agries-melisses

Στα επεισόδια που έπαιξε η Ναταλία Τσαλίκη τη μαντάμ Κούλα, τα απογείωσε μαζί με τον Νώντα (Κώστας Ξυκομηνός).

Η Ζωή Λάσκαρη θα ενσάρκωνε τη Δρόσω, ο Κώστας Βουτσάς τον κουρέα, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος τον Κοινοτάρχη, ο Αυλωνίτης τον Προύσαλη, ο Σταυρίδης τον καφετζή, ο Κούρκουλος τον Δάσκαλο, ο Ανέστης Βλάχος τον Μελέτη, ο Άλκης Γιαννακάς τον Μπάμπη, ο Τσαγανέας τον Δούκα, ο Φέρμας τον Νώντα, η Κάτια Δανδουλάκη την Κάτια Δανδουλάκη.

Η σειρά φέτος φέρει πολλά στοιχεία από τον ελληνικό κινηματογράφο της εποχής (Τρούμπα κτλ), χωρίς να αποφεύγει κάποια λάθη: τα παιδιά τα πάνε σχολείο, κάτι που δε συνέβαινε σε κανένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, παίζουν μέσα στα σπίτια, όταν όλοι γνωρίζουν πως τότε τριγυρνούσαν ελεύθερα στους δρόμους και τα χωράφια.

Μεταφέρει σημερινές συνήθειες και σημερινό φρασεολόγιο 50+ χρόνια πριν.

Παρά ταύτα, αν συνεχίσει να ασχολείται με τα κέρατα έχει μέλλον. Και γιατί να απατήσει μόνο ο Νικηφόρος την Ασημίνα (1-1 πια), και να μη μοιραστεί ξανά η τράπουλα;

Spoiler;

Να κερατώσει κι ο Δούκας τη Μυρσίνη και η αρραβωνιάρα τον Κωνσταντή, να περάσουν καλά πριν τους φάνε μπαμπέσικα.

Αν η οποιαδήποτε εξέλιξη της πλοκής βγαίνει στα sites μειώνεται κι άλλο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Εκτός κι αν πρόκειται για συγκλονιστικές εξελίξεις. Να τα φτιάξει η Ανέτ με τον Ταξίαρχο, ο Εισαγγελέας με τη ράφτρα Ουρανία (εξαιρετική Αμαλία Καβάλη), ο Προύσαλης με τη Ρίζω, ο Κουρέας με την Πηνελόπη και η Αγορίτσα με τη γυναίκα του Κοινοτάρχη.

Κάπου πρέπει να γίνουν και υπερβάσεις.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη