• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Ελληνική αστυνομία, ακούει;
Ελληνική αστυνομία, ακούει;

Έχουν καταλάβει γιατί το κράτος ξοδεύει τόσα χρήματα για να τους εκπαιδεύει; Τι νομίζουν, ότι εκπαιδεύονται για να επιλέγουν ποιους νόμους θα εφαρμόσουν και ποιους όχι και σε ποιους;;

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Όταν αποφασίζω να γράψω κάτι όχι και τόσο θετικό για έναν θεσμό που εκτιμώ και σέβομαι όλα μου τα χρόνια, με στενοχωρεί αλλά και με θυμώνει ιδιαίτερα.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας από αυτούς τους θεσμούς. Μεταξύ μας κατά καιρούς έχω θυμώσει πολλές φορές μιας και οι “λαβές” που δίνει είναι πάρα πολλές. Και κυρίως έχω θυμώσει γιατί βρισκόμαστε, εμείς οι πολίτες που την αγαπάμε και την εμπιστευόμαστε, να απολογούμαστε για συμπεριφορές που δεν υπάρχουν και πολλές δικαιολογίες.

Έρχομαι στο θέμα. Στο επίπεδο της πανδημίας τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Και μάλιστα δεν έχουμε ξεφύγει από βλακεία ή αφέλεια αλλά με πάσα γνώση και συνείδηση από πλευράς των αστυνομικών.

Τι ακούμε από ένα (μικρό αλλά όχι αμελητέο ) μέρος των αστυνομικών; Ότι “αρνούνται να εμβολιαστούν διότι ΔΕΝ τους αρέσει να τους…το επιβάλλουν”.

Πλάκα μας κάνουν; Δηλαδή ο αστυνομικός, αυτός που η αποστολή του είναι, έχει δώσει όρκο, να επιβάλλει με όλους τους τρόπους τον νόμο σε όλους τους πολίτες, μας λέει ότι…“δεν εμβολιάζεται διότι δεν του αρέσει που… του το επιβάλλουν”

Άκουσον άκουσον. Τι ζούμε ρε παιδιά, πραγματικά τι ζούμε;

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταλάβει τι δουλειά κάνουν; Έχουν καταλάβει γιατί έχουν όπλο, χειροπέδες, γκλομπ κοκ; Δεν τα έχουν πάντως για αξεσουάρ, ούτε για τις Απόκριες. Τα έχουν για να επιβάλουν το νόμο σε όσους δεν υπακούνε.

Έχουν καταλάβει γιατί το κράτος ξοδεύει τόσα χρήματα για να τους εκπαιδεύει; Τι νομίζουν, ότι εκπαιδεύονται για να επιλέγουν ποιους νόμους θα εφαρμόσουν και ποιους όχι και σε ποιους;;

Όσοι αστυνομικοί αρνούνται τον εμβολιασμό και προβάλουν αυτό το επιχείρημα πρέπει να αποταχθούν. Τελεία και παύλα. Δεν αναφέρομαι σε όσους δεν εμβολιάζονται για λόγους υγείας κοκ. Δεν αναφέρομαι ούτε σε όσους δεν το κάνουν λόγω φόβου (αν και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο παράδοξο είναι να σε ελέγχει ο ανεμβολίαστος αν είσαι εσύ εμβολιασμένος).

Όσοι όμως εκφράζουν αυτό το σκεπτικό περί μη επιβολής, είναι απλά ακατάλληλοι για τη δουλειά που κάνουν. Να πάνε πίσω στα χωριά τους να καλλιεργούν μαρούλια, να βόσκουν πρόβατα ή ό,τι άλλο θέλουν. Τόσο απλά.

Και μιας που πιάσαμε την αστυνομία, θα αναφερθώ σε άλλο ένα θέμα που πονάει. Μια κι έξω.

Υπάρχουν περιπτώσεις, που ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΜΙΑ εντολή είτε από την πολιτική ηγεσία, είτε απο τους υψηλόβαθμους, για να κάνει ο αστυνομικός το καθήκον του. Περιπτώσεις που μπορεί κάθε αστυνομικός, όλο το 24ωρο, να δράσει χωρίς ΚΑΜΊΑ εντολή. Απολύτως καμία.

Κυκλοφορούν χιλιάδες αυτοκίνητα με:

 “Κρυμμένες” τις πινακίδες (με σκούρο πλέξιγκλας)

 Φιμέ τζάμια

 Πειραγμένες εξατμίσεις

 Χωρίς πινακίδες

 Χωρίς ΚΤΕΟ

 Υπέρ φορτισμένα (σε σχάρα) ΙΧ και φορτηγά

 Χαλασμένα φώτα

 Διώροφες καρότσες με χρήση κρεβατιού

 Πανίσχυρα ηχεία, γούφερ

 Χωρίς τρίγωνο φαρμακείο και πυροσβεστήρα

 Μεγάφωνα που “γκαρίζουν” για να αδειάσουν αποθήκες ή να πουλήσουν τα καρπούζια τους…

 Φορτηγάκια σάπια που γέρνουν από την κακή συντήρηση.

 Φορτηγάκια ψυγεία που μεταφέρουν εμπορεύματα χωρίς ψύξη

 Μηχανάκια με κρυμμένες πινακίδες, πειραγμένες εξατμίσεις και οδηγούς που δε φοράνε κράνος.

 Παράνομα παρκαρισμένα οχήματα ΠΑΝΤΟΥ. Τα δε διπλό παρκαρισμένα που δυσχεραίνουν αφάνταστα την κυκλοφορία, πολλά  περισσότερα.

 Οχήματα που κυκλοφορούν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Οδηγοί που δε φοράνε ζώνη ασφαλείας. Οδηγοί που μιλάνε στο κινητό.

Πως γίνεται αυτά να τα βλέπουν όλοι, εκτός από τον αστυνομικό που είναι η δουλειά του να τα δει και να τα διορθώσει; Μόνο οι πολίτες έχουν μάτια;

Εμείς όλοι οι άλλοι γιατί τα βλέπουμε αυτά και η αστυνομία δεν βλέπει τίποτα;; Γιατί τα αφήνουν άλα αυτά; Γιατί τοση αδιαφορία; Και αυτά που αναφέρω είναι ένα μικρό μέρος από τις παρατυπίες

Όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται μικρά και καθημερινά. Ίσως και ανάξια λόγου και ενασχόλησης. Αν όμως σκεφτείτε ότι από τα περισσότερα από αυτά μπορεί δυνητικά να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, δε θα είναι έτσι. Από ένα κινητό που ήταν στο αυτί του οδηγού, από μια ζώνη ασφαλείας που δεν είχε μπει, ακόμα-ακόμα και από ένα αυτοκίνητο που δεν έχει πυροσβεστήρα.

Και όσα ευτυχώς δεν είναι τόσο επικίνδυνα, έχουν ως βέβαιο αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της κίνησης και την ταλαιπωρία όλων των υπολοίπων οδηγών.

Για την αποτροπή όλων αυτών υπάρχει η Αστυνομία. Και πολλών άλλων σοβαρότερων. Όταν όμως υπάρχουν αστυνομικοί που δεν τους αρέσει η επιβολή ενός εμβολίου που είναι για την υγεία τους, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω αν θα επιβάλουν σε όλους τους ασυνείδητους την εφαρμογή του νόμου. Είναι ένα πρόβλημα που ξεκινά από πολύ πίσω.

lastpoint

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη