• emo.gr
  • Emotive
  • Ο Δούκας, ο τριχίλιαρος, ο νέος πρίγκηπας και μια κολώνια που κρατάει χρόνια
Ο Δούκας, ο τριχίλιαρος, ο νέος πρίγκηπας και μια κολώνια που κρατάει χρόνια

Μετά από τις δηλώσεις Δούκα ελπίζουμε πως ο τότε Πρωθυπουργός θα μας πει την άποψη του για όλα αυτά.
Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αναφέρει καν στην λιτή ανακοίνωση του, λες και τα λεφτά δόθηκαν επί Ατσαγιόλι και Δουκάτου των Αθηνών.

Πάλι πέσαμε από τo τρίτο σύννεφο δεξιά, όπως στρίβεις για Σπάρτη.

Έπρεπε να βρεθεί ένας τότε Υπουργός, νυν Δήμαρχος επαρχιακής πόλης να πει τα πράγματα περίπου όπως έγιναν.

Κυνικά μεν, αληθή δε.

Να τα θυμίσουμε εν τάχει στους παλιότερους και να τα γνωρίσουν και οι νεότεροι.

Της “εποποιΐας” είχαν προηγηθεί καταστροφικές πυρκαγιές με 63 νεκρούς, οι οποίοι πάνω στον πανικό τους προσπαθούσαν να φύγουν από τα χωριά και εγκλωβίζονταν στη φωτιά.

Ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποφασίζει να επουλώσει τις πληγές, καταλύοντας κάθε διαδικασία: με μια υπεύθυνη δήλωση έπαιρνες 3.000 ευρώ από τις τράπεζες. Για τα πρώτα έξοδα αφού είχαν όλα χαθεί στις φωτιές.

fotiesileia-13

Υπήρξαν οικογένειες τετραμελείς που πήραν 12.000 ευρώ, οι πολύτεκνοι πιο πολλά, οι ρομά ατελείωτα. Κατέβηκαν και από την Αττική γιατί έβλεπαν τις φωτιές στην τηλεόραση και στενοχωριόντουσαν.

Είναι υπερβολή πως έδιναν λεφτά σε όποιον τους έλεγε καλημέρα.  Όσοι είχαν δει τη φωτιά από μακριά ή πήγε στάχτη στην αυλή τους τα πήραν αδρά.

Μετά την παροχή, που ουσιαστικά ήταν η πιο κριβοπληρωμένη εξαγορά ψήφων στην Ιστορία, ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές, χωρίς όμως να μακροημερεύσει στην εξουσία μιας και σε λιγότερο από 2 χρόνια προκήρυξε νέες, ουσιαστικά παραιτούμενος.

Οι πασόκοι σκασμένοι που έχασαν 2η σερί φορά εκλογές, τον έλεγαν κάπως υποτιμητικά “ο κύριος τριχίλιαρος”. Ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευση που για λίγο στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο αστέρα της πολιτικής σκηνής της εποχής,  ο οποίος θα καταγράψει διψήφια ποσοστά και ως το 17% (δεύτερη κατανομή) στις δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές του 2007.

2007

(φωτό από πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας της εποχής)

Σε λίγο όμως η φθορά της δεύτερης Κυβέρνησης Καραμανλή ήταν τόσο ραγδαία, που γύρισαν στο μαντρί με τον ΓΑΠ που εντωμεταξύ είχε κερδίσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από τις δηλώσεις Δούκα ελπίζουμε πως ο τότε Πρωθυπουργός θα μας πει την άποψη του για όλα αυτά.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αναφέρει καν στην λιτή ανακοίνωση του.,  λες και τα λεφτά δόθηκαν επί Ατσαγιόλι και Δουκάτου των Αθηνών.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες ή φιλίες, λέει ο κανόνας.

Η σχέση Τσίπρα Καραμανλή αποτελεί εξαίρεση.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Το παγκόσμιο χωριό είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό: πυροβόλησε πέρυσι στην Πετρούπολη, συνελήφθη φέτος στη Λυών
  • Κινέζικο δίκτυο απατεώνων σε χιλιάδες ιστοσελίδες: μούφα, λαμογιά και τα μυαλά στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
  • Τετάρτη του Πάσχα, η πρώτη εργάσιμη μετά τα Θεία Πάθη, ή της εφέσεως: για το Μάτι συνολικά αλλά και για την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού της Χ.Α.
  • Σε F-4 ο εξάστερος ΠΑΟ μετά από 12 χρόνια και την εποχή Διαμαντίδη. Κέντρικ Ναν, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας και κύριος λόγος της τεράστιας επιτυχίας