• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Γιατί γυναίκες αλλά και άντρες ερωτεύονται διαβόητους Εγκληματίες;
Γιατί γυναίκες αλλά και άντρες ερωτεύονται διαβόητους Εγκληματίες;

σύνδρομο Bonnie και Clyde ή Υβριστοφιλία : διεθνή και ελληνικά παραδείγματα

Ο Charles Manson, ο Ted Bandy, ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο Κώστας Πάσσαρης και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, είναι κάποιοι από τους άντρες που αν και έχουν διαπράξει βίαια και ιδιαιτέρως ειδεχθή εγκλήματα ωστόσο έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό και τον «έρωτα» των γυναικών.

Ο όρος Υβριστοφιλία προέρχεται από την ελληνική λέξη Ύβρις (J.I. Ross) και έχει προταθεί κυρίως Εγκληματολογικά και δευτερευόντως Ψυχολογικά για να περιγράψει την κατάσταση αυτή. Θεωρείται Παραφιλία (αποκλίνουσα ερωτική ή σεξουαλική έλξη) αλλά δεν κατατάσσεται επίσημα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5, 2013). Εμφανίζεται αλλιώς ως το Σύνδρομο «Μπόνι και Κλάιντ».

Η σεξουαλική έλξη πιθανόν να οφείλεται σε χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν και καθιστούν τους άντρες κρατουμένους ελκυστικούς (κυριαρχία, αρρενωπότητά και αινιγματικότητα) (L. Schlesinger). Μέσα από την έρευνα αναφέρεται ότι αυτές οι γυναίκες χαρακτηρίζονται από:

-Χαμηλή αυτοεκτίμηση και έλλειψη πατρικού προτύπου

-Έντονη αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να αλλάξουν έναν σκληρό άνθρωπο

-Τη διατήρηση της εικόνας της παιδικότητας που κάποτε είχε ο δολοφόνος, εξωτερικεύοντας θετικά συναισθήματα.

-Ανάγκη να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής

-Ανάγκη εύρεσης του «τέλειου συντρόφου», αποφεύγοντας την καθημερινότητα και την τριβή.

Πιθανολογείται ότι οι γυναίκες αυτές παρουσιάζουν δυσκολία να δημιουργήσουν ερωτικές σχέσεις με φυσιολογικό τρόπο ή τις αποφεύγουν αναζητώντας κάποιες που δεν  θα ολοκληρωθούν. Αυτές οι γυναίκες γνωρίζουν που βρίσκεται ο σύντροφός τους και μοιράζονται θετικές (ή ιδανικές συναντήσεις μαζί τους), μία επιλογή που χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη και ασφαλής. Συμπερασματικά δεν έρχονται αντιμέτωπες με απογοήτευση, ματαίωση προσδοκιών και μη εκπλήρωση επιθυμιών που είναι πιθανό να συμβεί σε μία συμβατική σχέση.

Επίσης αποκτούν την αίσθηση ότι τις έχουν ανάγκη εφόσον τους παρέχουν την πολύ αναγκαία για αυτούς προσοχή (λόγω στοιχείων ναρκισσισμού) και με τη σειρά τους αποκτούν έναν λόγο ύπαρξης (ή απεγκλωβισμό από μία ανιαρή ζωή). Δεν είναι σαφές εάν πιστεύουν ότι είναι ένοχοι (και έλκονται από την ιδέα) ή πιστεύουν ότι είναι αθώοι. Μία πιθανή διάγνωση συμπερασματικά βασίζεται στην παρατήρηση της συμπτωματολογίας γυναικών που εμπλέκονται με κρατουμένους σε Σωφρονιστικά Καταστήματα (L. Schlesinger).

Οι πιο γνωστές υποθέσεις παγκοσμίως

Ο Τεντ Μπάντι υπολογίζεται ότι έκανε περισσότερα από τριάντα εγκλήματα. Ήταν ένας σαδιστής κοινωνιοπαθής, χωρίς συνείδηση που έπαιρνε ευχαρίστηση από τον πόνο που προκαλούσε. Είχε λάβει εκατοντάδες γράμματα από γυναίκες και τελικά μέσα στη φυλακή παντρεύτηκε την Κάρολ Αν Μπουν.

Ο Τζέφρι Ντάμερ ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος που υπολογίζεται ότι  βίασε και σκότωσε αγόρια και άντρες από ηλικίες 14 ως 32 ετών! Μάλιστα ήταν νεκρόφιλος και κανίβαλος. Είχε λάβει δεκάδες ερωτικά γράμματα από γυναίκες αν και ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ καταδικάστηκε σε θάνατο για 13 δολοφονίες και 5 απόπειρες, 11 περιπτώσεις βιασμών και 14 ένοπλες ληστείες. Η Ντορίν Λιόι του είχε γράψει 75 ερωτικές επιστολές και τελικά τον έπεισε να την παντρευτεί.

Ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ που σκότωσε 77 άτομα φέρεται να λαμβάνει κατά μέσο όρο 88 ερωτικές επιστολές το χρόνο.

Άντρες με το ίδιο σύνδρομο

Η Λορένα Μπόμπιτ έκοψε το μόριο του άντρα της επειδή τη χτυπούσε και την κακοποιούσε. Τελικά αθωώθηκε και άρχισε να λαμβάνει πολλές ερωτικές εξομολογήσεις από άντρες που της έκαναν πρόταση γάμου.

Η Λόρι Μπέμπενεκ, δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του άντρα της. Καταδικάστηκε σε ισόβια απέδρασε με την βοήθεια του αδερφού μίας συγκρατούμενης της με τον οποίο είχε αρραβωνιαστεί.

Υβριστοφιλία: Οι περιπτώσεις στην Ελλάδα

-Η ψυχολόγος των φυλακών, Όλγα Ατζαμόγλου βοήθησε τον 34χρονο Αμερικανό ισοβίτη να αποδράσει και τον ακολούθησε στη Λατινική Αμερική.

-Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ο «Δράκος της Δράμας» συνελήφθη το 1982 για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες και δύο βιασμούς. Οι θαυμάστριες του δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του.

-Τα ίδια ισχύουν και με τον αρχηγό των σατανιστών της Παλλήνης, Μάκη Κατσούλα.

-Ο διαβόητος Κώστας Πάσσαρης, λέγεται ότι έχει δεχτεί πάνω από τρεις χιλιάδες ερωτικές επιστολές.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής