• emo.gr
  • Slider
  • The Rip: όταν ο Ματ Ντέιμον συνάντησε τον Μπεν Άφλεκ
The Rip: όταν ο Ματ Ντέιμον συνάντησε τον Μπεν Άφλεκ

Η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στο καθήκον και στο κυνήγι του εύκολου πλουτισμού, ανάμεσα στη διαφθορά και την ακεραιότητα, μεταξύ του πόσο και σε ποιο βαθμό μπορεί κανείς να εμπιστευθεί επί χρόνια συνεργάτες την κρίσιμη στιγμή.

Το «The Rip» (2026) είναι ένα αστυνομικό θρίλερ του Netflix σε σκηνοθεσία του Τζο Κάρναχαν (γνωστού από το Narc και The Grey), που είναι σαφές πως ποντάρει στη μεγάλη επιστροφή των Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ ως πρωταγωνιστικού διδύμου.

Η ταινία ξεκινά με μια εν ψυχρώ δολοφονία γυναίκας αστυνομικού και στη συνέχεια η ομάδα αστυνομικών δίωξης ναρκωτικών στο Μαϊάμι ανακαλύπτει σε ένα τυπικό έλεγχο εκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε ένα κρησφύγετο που ελέγχεται από καρτέλ ναρκωτικών.

Η ανακάλυψη αυτή πυροδοτεί ένα κλίμα καχυποψίας καθώς τα μέλη της ομάδας αρχίζουν βαθμιαία να αμφισβητούν ο ένας τον άλλο.

Η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στο καθήκον και στο κυνήγι του εύκολου πλουτισμού, ανάμεσα στη διαφθορά και την ακεραιότητα, μεταξύ του πόσο και σε ποιο βαθμό μπορεί κανείς να εμπιστευθεί επί χρόνια συνεργάτες την κρίσιμη στιγμή.

Η φυσική χημεία μεταξύ των Ντέιμον και Άφλεκ, η οποία αποτελεί μάλλον το δυνατότερο χαρτί της ταινίας. Είναι φτιαγμένοι να παίζουν μαζί. Εκτός από τεράστιοι ηθοποιοί είναι και με ένα τρόπο συμπληρωματικοί

Ο Κάρναχαν επιστρέφει στις ρίζες του σκληροτράχηλου αστυνομικού θρίλερ, προσφέροντας μια ταινία με γρήγορο ρυθμό και ένταση, αν και δεν αποφεύγει προβλέψιμες σκηνές

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως είναι τις ποιοτικότερες παραγωγές του Netflix, μια ταινία που δεν κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Στο 3,9% ο πληθωρισμός: Πάμε ολοταχώς για supermarket pass, laiki pass, σαν πας στη Καλαμάτα κι έρθεις με το καλό, κοίτα για να μη φας το fuel pass να πας με υβριδικό
  • Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης: λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του “πρωινού καφέ” στο Μαξίμου
  • Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και γενικώς “καλά μυαλά”
  • Μπούλινγκ έκανες, μπούλινγκ θα λάβεις: ουσιαστικά “κότα” λένε τον Ντόναλντ οι Ισραηλινοί, θεωρούν πως χάθηκε μοναδική ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το Ιράν